Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Σαμαρας – Μπαρόζο στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και σύσσωμο το Κολέγιο των Επιτρόπων ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πλαισιωμένος από τον διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

Με την ξενάγηση του κυρίου Μπαρόσο και του Κολεγίου των Επιτρόπων στο Μουσείο της Ακρόπολης έληξαν και τυπικά οι εκδηλώσεις για την επίσημη έναρξη της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Σαμαράς – Μπαρόζο – Ευρωπαίοι Επίτροποι – ενημερώνει ξένους δημοσιογράφους σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο για τις προτεραιότητες τους.

Σε δήλωση του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι. “ Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό!” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κληθείς να απαντήσει σε δημοσιογραφική ερώτηση κατά πόσον η χώρα μπορεί να αποκομίσει πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: “Τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε, τα έργα μετράνε, η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει, αυτό προσπαθούμε, αυτό το κάνουμε βήμα-βήμα αλλά σταθερά.

Σε εξέλιξη ενημέρωση των Υπουργών προς ξένους δημοσιογράφους για τις προτεραιότητες των τομέων ευθύνης τους.

Στο Ζάππειο βρίσκεται, εξάλλου, σε εξέλιξη ενημέρωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου προς ξένους δημοσιογράφους για τις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου τους, που συνδέονται άρρηκτα με τους στόχους της Ελληνικής προεδρίας της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Ήδη έχουν ενημερώσει οι κύριοι Χατζηδάκης, Βρούτσης, Τσαυτάρης και η κυρία Κεφαλογιάννη, ενώ ακολουθούν οι κύριοι Κεδίκογλου, Μανιάτης, Παπαγεωργίου και Μητσοτάκης. Αργότερα το μεσημέρι, ακολουθεί το δεύτερο κύμα με τους κυρίους Μιχελάκη, Δένδια, Βαρβιτσιώτη και Αθανασίου. Χθες είχαν προβεί σε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους των ξένων μμε οι κύριοι Στουρνάρας και Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός από το λάθος του Μπαρόζο για τριπλές εκλογές το καλοκαίρι

Αποθέωση Μπαρόζο: Είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι

Αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών – Ποιοί μιλούν για γκάφα Τσίπρα

Λιτό αλλά… γκουρμέ το γεύμα των Ευρωπαίων στο Ζάππειο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε