Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Σαμαράς στο Reuters: Πιάσαμε πάτο, τα χειρότερα πέρασαν

Σαμαράς στο Reuters: Πιάσαμε πάτο, τα χειρότερα πέρασαν

Τα χειρότερα της κρίσης πέρασαν για την Ελλάδα και η χώρα εξετάζει πλέον την έκδοση ομολόγων μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στο Reuters.

“Η Ελλάδα επέστρεψε”, είπε ο πρωθυπουργός. “Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της οικονομικής αστάθειας της περιοχής και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή. Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια γύρω από την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στην προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, ο Αντ. Σαμαράς είπε ότι το timing της έκδοσης θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτή να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο πρωθυπουργός εντόπισε τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι οι start up εταιρείες δημιουργούν θέσεις εργασίας για τους νέους. “Πιάσαμε πάτο και τώρα βρισκόμαστε στην ανοδική καμπύλη. Βρισκόμαστε στην αρχή της ανοδικής καμπύλης”, είπε.

“Οι πιο σημαντικές λέξεις τώρα, είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου. Μπροστά έως το τέλος. Δεν θα κάνω ζιγκ ζαγκ”.

Παρά τα προβλήματα της ανεργίας – ρεκόρ και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα στην κρίση, τόνισε.

“Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει επίσης. Μια νέα ψυχολογία και ένα νέο κλίμα εμφανίζονται στην Ελλάδα και για αυτό λέω ότι η Ελλάδα επέστρεψε”, σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στις 11 Απριλίου στην Αθήνα

Ηχηρό μήνυμα Σαμαρά μπροστά σε όλη την Ευρώπη: Τα μάρμαρα της Ακρόπολης ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων που λείπουν!

Έπαινοι Ντάισελμπλουμ σε Σαμαρά για την πορεία της χώρας μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε