Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σε Φρανκφούρτη και Βιέννη ο Αλέξης Τσίπρας

Σε Φρανκφούρτη και Βιέννη ο Αλέξης Τσίπρας

Επίσκεψη στην Φρανκφούρτη και την Βιέννη θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Φρανκφούρτη θα έχει και προεκλογικό «άρωμα», καθώς την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου διεξάγονται οι γερμανικές βουλευτικές εκλογές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κληθεί να συμμετάσχει σε αρκετές πολιτικές εκδηλώσεις του αριστερού κόμματος, Die Linke.

Κατ’ αρχήν, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Joerg Asmussen. Το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου μαζί με την αναπληρώτρια πρόεδρο του Die Linke, S. Wagenknecht, και τον βουλευτή, υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του κόμματος, W. Gehrcke.

Ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του αριστερού κόμματος «Die Linke» θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Φρανκφούρτη.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε συγκέντρωση του Die Linke, με κεντρικούς ομιλητές τους S. Wagenknecht και W. Gehrcke και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του γερμανικού κόμματος, με κεντρικό ομιλητή τον Oscar Lafontaine.

Την Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, Mirko Messuer και την ομογενή αντιδήμαρχο Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου.

Το απόγευμα θα μιλήσει στο Ινστιτούτο «Bruno Kreisky FORUM», με θέμα «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης», ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Andreas Schieder, γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Οκτώβριο στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας

Ψυχρολουσία Τσίπρα από τους Γερμανούς… «συντρόφους»!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε