Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Σε Μόσχα και Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Σε Μόσχα και Πεκίνο ο Αλέξης Τσίπρας

Σημαντικές επισκέψεις σε Μόσχα και Πεκίνο κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια αφενός να ενισχύσει το πρωθυπουργικό προφίλ που χτίζει και αφετέρου για να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς την ΕΕ το στίγμα του όσον αφορά το μείγμα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής το οποίο πρεσβεύει.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απηύθυνε πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα, για το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, προκειμένου να επισκεφθεί τη Μόσχα, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με αξιωματούχους του Κρεμλίνου και της Άνω Δούμας.

Σύμφωνα με τς προσεγγίσεις και τις εκτιμήσεις που υπάρχουν η πρόσκληση Λαβρόφ δεν είναι τυχαίο ότι απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα επειδή έχει ταχθεί δημοσίως κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί παράλληλα ότι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται στο γραφείο του στη Βουλή με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Γιόργκ Άσμουσεν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ήταν το «Νο2» της ΕΚΤ και θεωρείτο βασικός εκφραστής των σκληρών γερμανικών θέσεων για μια δημοσιονομική πολιτική λιτότητας.

Στόχος του κ. Τσίπρα μέσα και από αυτή τη συνάντηση είναι να συνεχιστεί ο διάλογος με το Βερολίνο και να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, αλλά και να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα προς την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει μόλις αναλάβει τη εξουσία, εάν και εφόσον βέβαια λάβει την ψήφο των πολιτών προς τούτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γλέζος σε Στουρνάρα: Λυπάμαι για σένα

Χτύπησαν συνεργάτες της Ρένας Δούρου στον Κολωνό – Η στιγμή της επίθεσης!

Παίρνει τους… δρόμους για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε