Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Σε επόμενο νομοσχέδιο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε επόμενο νομοσχέδιο το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο μέλλον παραπέμπει ο Χαράλαμπος Αθανασίου την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Πίεση ως το παρά πέντε από το ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί η σχετική τροπολογία του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το β’ θερινό τμήμα. Υπέρ της ρύθμισης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Παρά τις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ, που βρήκε συμμάχους και στη «γαλάζια» παράταξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορεί να ενταχθεί στο αντιρατσιστικό, αλλά χρειάζεται μελέτη ώστε να ενταχθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου του, και συγκεκριμένα σε νομοσχέδιο που θα ρυθμίσει θέματα αστικού και οικογενειακού δικαίου.

«Δεν είναι εύκολο γιατί έχει πολλές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με ασφαλιστικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και άλλα ζητήματα», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος δήλωνε πως το κόμμα του επιμένει στην τροπολογία που υπογράφουν 17 βουλευτές του, ενώ για πρόταση που είναι σε θετική κατεύθυνση μίλησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν είναι αόρατα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών».

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφίζεται από το β΄ θερινό τμήμα την ερχόμενη Παρασκευή, όμως μετά τη διευκρίνιση Αθανασίου το ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να επιμείνει να ψηφιστεί εδώ και τώρα η τροπολογία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βελτιωμένο αντιρατσιστικό κατέθεσε στη Βουλή ο Χ. Αθανασίου

Αντιρατσιστικό: Το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μια από τις τροπολογίες ΔΗΜΑΡ

“Σύμφωνο” ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τον αντιρατσιστικό, αλλά όχι για τους ομοφυλόφιλους

ΕΕ: Ίσα δικαιώματα στα παντρεμένα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε