Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σε “πολιτική επιστράτευση” ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ

Σε “πολιτική επιστράτευση” ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ

Σε κατάσταση…”πολιτικής επιστράτευσης” έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας τα στελέχη του κόμματος ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης από τo Α ΄Θερινό Τμήμα της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, παρέχοντας παράλληλα πολιτική κάλυψη και στήριξη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στο Αμύνταιο, ενώ χθες ο κ. Πετράκος, υπεύθυνος Ενέργειας του κόμματος, επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη όπυ ξεκαθάρισε, κάτι το οποίο αναμέναται να κάνει και σήμερα οι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μιας κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει το νόμο και θα επιστρέψει το 30% της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που συνεδρίασε χθες με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη να δηλώνει την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά και των “συμφερόντων”.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερα έμφαση στη οργάνωση των κινητοποιήσεων στο νομό Κοζάνης, όπου σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού ζει από τη λειτουργία της ΔΕΗ.΄

Πάντως η θέση και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει σε πολλούς τα όσα έλεγε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου για τον ΟΤΕ στη φάση της ιδιωτικοποίησής του και που τελικά δεν υλοποίησε όταν έγινε κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα χαρακώματα κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ – συνδικαλιστές για τη “μικρή ΔΕΗ” – Αγωνία στις τουριστικές περιοχές ενόψει των κυλιόμενων διακοπών ρεύματος!

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος προγραμματίζει η ΔΕΗ για να γλιτώσουμε το μπλακάουτ! – Το χαρτί της επιστράτευσης παίζει η κυβέρνηση

Κρίσιμο 24ωρο! Κατεβάζει τους διακόπτες η ΓΕΝΟΠ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης – Με επιστράτευση απαντά η κυβέρνηση

Στις 12.01 το βράδυ της Τετάρτης κατεβάζει διακόπτες η ΓΕΝΟΠ – Ο χάρτης των κινητοποιήσεων

Έκκληση για διάλογο για την ΔΕΗ από τον Μητροπολίτη Κοζάνης!

Δεν αποκλείεται η επιστράτευση αν ξεφύγουν τα πράγματα με την ΔΕΗ – Οι κινήσεις που αποφασίστηκαν από Σαμαρά και Βενιζέλο

“Πόλεμος” για την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ – 48ωρες απεργίες κήρυξε η ΓΕΝΟΠ – Θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε