Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Σφάζει με το βαμβάκι τους 58 ο Βενιζέλος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ευχαριστεί αλλά με αιχμές την Κίνηση των 58, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το ναυάγιο για συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου εν όψει ευρωεκλογών.

Η απόφαση των 58 δια… χειρός Βούλγαρη, να μην λάβουν μέρος ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε και στην συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και την Οργανωτική Επιτροπή έφερε εμφύλιο στην “Ελιά” και προκάλεσε την άντιδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωση του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαριστεί την κίνηση των 58, υπογραμμίζει ωστόσο πως ο ρόλος τους “φυσικά δεν είναι οργανωτικός”.

Αφήνει πάντως ανοιχτή την πόρτα για μελλοντική συνεργασία προσβλέποντας ενδεχομένως και στα στελέχη των 58 που διαφωνούν με την απόφαση Βούλγαρη.

Διαβάστε όλοκληρη την ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

“Χαίρομαι πραγματικά γιατί η συσπείρωση της ευρύτατης δημοκρατικής, προοδευτικής Παράταξης προχωρά και αποδίδει καρπούς. Αποδίδει καρπούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδίδει καρπούς σε σωματεία, επιμελητήρια, συλλόγους, στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Αλλά και στο επίπεδο των Ευρωεκλογών και του εκλογικού σχήματος έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα. Έχουν συσπειρωθεί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κόμματα και κινήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους «58» ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου.

Φυσικά, ο ρόλος των «58» δεν είναι οργανωτικός, αλλά είναι κοντά μας πολιτικά, προγραμματικά, στη Συνδιάσκεψη που οργανώνουμε στις 8 και 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή του Martin Schulz.

Είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου -δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών- θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να παίξει η μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική Παράταξη ένα καταλυτικό ρόλο. Και σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια, ο ρόλος όλων των κομμάτων και κινήσεων, αλλά και του κινήματος γνώμης των «58» είναι και θα είναι πολύ σημαντικός”.

Διαβάστε επίσης:

Δάκος χτύπησε την Ελιά! Στα δυο μοιράστηκαν οι 58 – Δεν συμφωνούν όλοι με την αποχώρηση!

Τα έσπασαν! Αποχωρούν από την Ελιά οι “58”!

Οι πρόθυμοι…της “Ελιάς

Η ξαφνική αγάπη του Φώτη για τον Παπανδρέου

Λύνουν το σταυρόλεξο της “Ελιάς”

Δύο “Ελιές” για την κεντροαριστερά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε