Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

«Σφήκα» για τα ναυπηγεία ο Βενιζέλος – «Το θέμα με την τρόικα είναι τεχνικό»

«Σφήκα» για τα ναυπηγεία ο Βενιζέλος – «Το θέμα με την τρόικα είναι τεχνικό»

Αφού εμμέσως αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα με την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως σύντομα θα λυθεί το θέμα με την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα.

Φειδωλός για το θέμα των ναυπηγείων, που ήταν και το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το θέμα των ναυπηγείων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πως η διαπραγμάτευση με την πλευρά Σάφα δεν προχωράει καλά και υπάρχει κίνδυνος να μη δικαιωθεί το ελληνικό Δημόσιο στη διεθνή διαιτησία. Και αυτό προκαλεί εμπόδια τόσο στο πρότζεκτ των υποβρυχίων όσο και στη λειτουργία των ναυπηγείων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αφήνοντας αιχμές κατά των δανειστών. «Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» είπε.

Αναφερόμενος στο πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ενώ σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μπλακ – άουτ” στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και η προοπτική “επαναγοράς τους από το δημόσιο”

Der Spiegel: Η Κύπρος είναι η χώρα – πρότυπο του Σόιμπλε για χειρισμό της οικονομικής κρίσης!

Στοιχεία έκπληξη για την οικονομία έχει ο Στουρνάρας

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι Γερμανοί για να μην κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών τον Μάιο και για να μην διαλυθεί το ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε