Πολιτική

Σκληρή ανακοίνωση της Αμερικανοεβραϊκής επιτροπής κατά Μπαλτάκου

Προσβολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού χαρακτήρισε η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή το βίντεο με τη συνομιλία του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η Επιτροπή κρίνει εντελώς δικαιολογημένη την παραίτηση Μπαλτάκου και ταυτόχρονα βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις και πρόσθεσε ότι «αν και η συνάντηση του με στέλεχος της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».

Στην ανακοίνωση της προς τα μέλη της, η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ’ ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να “ξεριζώσει” τη Χ.Α. όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».

«Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο», τονίζει ο Χάρις, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι «σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την επομένη της παραίτησής του, ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι “μπορεί να υπάρχουν περισσότερα βίντεο και ότι μπορεί να έχει πει περισσότερα πράγματα”».

Ο Ντέιβιντ Χάρις βγάζει από το κάδρο των ευθυνώ τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον Πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χ.Α.»

Και καταλήγει: «Την ίδια στιγμή είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Χ.Α., ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες απειλές Κασιδιάρη για υποκλοπές συνομιλιών με βουλευτές της ΝΔ – Φωτογραφίες σοκ με τον Ρουπακιά να φεύγει σαν κύριος μετά τη δολοφονία Φύσσα

Πότιζαν με μίσος αθώες ψυχές – Ντουκουμέντα από το παιδομάζωμα της Χρυσής Αυγής

Άρθρο του Μιχαλολιάκου μέσα από τις φυλακές για τον Μπαλτάκο – “Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”

Κασιδιάρης: Γελοίο παραμύθι ότι ήμουν φίλος με το γιο του Μπαλτάκου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αναταραχές στη Νέα Αριστερά για το πότε θα παραιτηθεί ο Αλέξης Χαρίτσης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
Η αρχή του «κακού» στο κόμμα φαίνεται πως έγινε την επόμενη ημέρα της ΚΕ, όπου δεν πέρασε η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αλλά του Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Αλέξης Χαρίτσης
Στον δρόμο Τριαντόπουλου ο Κώστας Καραμανλής – Πώς σχηματίστηκε η δικογραφία για τους πρώην υπουργούς Μεταφορών
Το βράδυ της Δευτέρας διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την έρευνα που διεξήγαγε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπαϊκάμης
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών