Πολιτική

Σκληρή επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στην συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ

Ο Γ. Παπανδρέου επανεμφανίστηκε με δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, από την οποία ζητάει να αποσύρει την απόφαση για τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγορεί την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ πως ματαιώνει την εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου με την απόφαση της στο θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

”ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής”

Ο Γ. Παπανδρέου εκτοξεύει βαριές κουβέντες όπως ”αδυναμία της κυβέρνησης που διαιωνίζει το καθεστώς μη αδειοδότησης”, και ακόμα πως ”ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής”.

Διαβάστε την ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου

”Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει.

Έτσι όμως, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα αντρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης.

Και τούτο, γιατί στην ουσία η κυβέρνηση με την απόφασή της, διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης, ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τελεοπτική αγορά,υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως, αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος.

Με τον τρόπο αυτόν τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση. Το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης”.

Διαβάστε επίσης:
Ο πλωτάρχης που είναι “ναύαρχος” στα εξώδικα – Η δράση του μέχρι να φθάσει στον Παπανδρέου

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι