Πολιτική

Σόιμπλε Τσίπρας:Η μονομαχία των ξεροκέφαλων

Ο τίτλος ανήκει στο γερμανικό Focus που προσθέτει:''Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βετεράνος της ευρωδιάσωσης και ο Αλέξης Τσίπρας, ο νεαρός Έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης με το μεγάλο στόμα''.

Ως μονομαχία των ξεροκέφαλων παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Focus το τετ α τετ του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δημοσίευμα περιγράφει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως τον βετεράνο της ευρωδιάσωσης και τον Αλέξη Τσίπρα ως το νεαρό Έλληνα ηγέτη της αντιπολίτευσης με το μεγάλο στόμα.

Το Focus προσθέτει:

”Το γεγονός ότι ο Σόιμπλε βρήκε το χρόνο για να συναντήσει τον περιγραφόμενο ως χαρισματικό 38χρονο έχει να κάνει με τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα έρχεται κατά καιρούς στις δημοσκοπήσεις πρώτος. Κι επειδή το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της βαθιά χρεωμένης χώρας θα κρατήσει ακόμη πολλά χρόνια, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί στους δανειστές ότι ο Τσίπρας δεν θα έρθει κάποια στιγμή στην εξουσία. Γι΄ αυτό είναι καλύτερο να συζητά κανείς ήδη μαζί του- προφανώς το ίδιο ισχύει και για τις δυο πλευρές. Έτσι μετά τη συνάντηση και ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι διαφορές μας είναι μόνο πολιτικές, όχι προσωπικές”.

Την ίδια ώρα το Reuters επιλέγει ως τίτλο για τη συνάντηση:”Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δάγκωσε γρανίτη”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ”ο Σόιμπλε δάγκωσε γρανίτη με το αίτημά του προς την αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα να υποστηρίξει το πρόγραμμα λιτότητας”.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υφυπουργό, επιφορτισμένο με τα ελληνικά θέματα, Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ, και με αντιπροσωπεία των Πρασίνων, ενώ θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Αριστερού κόμματος της Γερμανίας Die Linke.

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7