Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Στα άκρα η κόντρα για τα δύο “άκρα”! Υπαινιγμοί από τη Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα…

Στα άκρα η κόντρα για τα δύο “άκρα”! Υπαινιγμοί από τη Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα…

 – Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ως αρχιερέας του πολιτικού διχασμού
– Η Νέα Δημοκρατία στην απάντησή της επιμένει πως δεν υπάρχει “καλή και κακή βία”
– Ο Σαμαράς είχε φωτογραφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που ανέχεται τη βία
– Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον εμπρησμό στη Μαρφίν και το επεισόδιο στις Σκουριές

 

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως κόμμα που υποστηρίζει ή ανέχεται τη βία, φέρνοντας μάλιστα σαν παράδειγμα τον εμπρησμό της Marfin και τα επεισόδια στις Σκουριές. 

Από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, “από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα”.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη Χ.Α, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες”.

Στη σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Νέα Δημοκρατία με μία άκρως υπαινικτική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει.

Και σε αυτό το σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα…”. Η φράση αυτή κρύβει μεγάλους υπαινιγμούς και ακόμα η ύπαρξη αποσιωπητικών συναινεί σε αυτό. Και σε αυτό που η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να συνηθίσει κρύβεται στην προηγούμενη φράση… στο “μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία. 

Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της συνεχίζει και αναφέρει: “Και κάτι ακόμα. Μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος! ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Σαμαράς είναι Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού” – Σαμαράς: “Δεν υπάρχει καλή και κακή βια”

Διμέτωπο στην βία κήρυξε ο Σαμαράς! Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – Τους “έδειξε” για Marfin και Σκουριές!

Σαμαράς: Οι νεοναζί είναι ο χειρότερος κίνδυνος για την χώρα – Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ: Τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων!

Στην Βουλή τα αιτήματα για άρση ασυλίας της Ελένης Ζαρούλια και του Στάθη Μπούκουρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε