Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Κυβέρνησης – γιατρών για τη διαθεσιμότητα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Κυβέρνησης – γιατρών για τη διαθεσιμότητα

«Η κυβέρνηση και η κοινωνία δεν μπορεί να εκβιάζεται από καμία επαγγελματική ομάδα ή συντεχνία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.

«Εφόσον οι γιατροί είναι ανυποχώρητοι, ξεπέρασαν καλώς εννοούμενη αστική ευγένεια, εφόσον η άποψη τους είναι πως θα απεργούμε στον αιώνα των άπαντα, εάν λοιπόν αυτή είναι η θέση τους, αντιλαμβάνεστε ότι κυβέρνηση και η κοινωνία δεν εκβιάζεται από καμία επαγγελματική ομάδα ή συντεχνία. Τους σέβομαι τους γιατρούς, όμως η χώρα είναι σε συγκεκριμένη θέση και τέτοιο εκβιασμοί δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί» είπε με έμφαση ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως
αν οι γιατροί εξαιρούνταν από κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απολύσεις αυτό θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. «Εγώ τέτοιο χαρτί δεν υπογράφω για κανέναν» διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας.
Παράλληλα κάλεσε όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνητικού συμμάχου, του ΠΑΣΟΚ, να λάβουν ξεκάθαρη θέση εάν πρέπει ή όχι να εξαιρεθούν οι γιατροί, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να ξεκινήσει ο διάλογος με τους γιατρούς θα πρέπει να σταματήσει η απεργία.

Ο κ. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε, δύο μέτρα, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, εν μέσω απεργίας.

Συγκεκριμένα εξήγγειλε πως θα αυξηθούν τα ραντεβού των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ από 200 στα 300 ή και 400, όπως είπε, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την πρόσληψη και άλλων συμβεβλημένων νέων γιατρών, οι οποίοι επ’ αμοιβή θα συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης πως σχεδιάζεται με τις υγειονομικές περιφέρειες για το διάστημα που είναι κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα επείγοντα περιστατικά να αντιμετωπίζονται από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγώνει για λίγο η κινητικότητα στα Ψυχιατρεία λόγω ΕΟΠΥΥ! Σε αναμονή οι εργαζόμενοι

Πανικός στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ λόγω κατάρρευσης ΕΟΠΥΥ! Πόσο φθάνει η αναμονή

Μόνο στο iatropedia: Έρχεται πλαφόν σε φάρμακα και εξετάσεις στο “νέο ΕΟΠΥΥ”! Τι χάνουν οι ασθενείς

Νέα δεδομένα Άδωνι στις απολύσεις γιατρών ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τη γλιτώνουν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε