Πολιτική

Στα κάγκελα η ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Παραιτήθηκε ο Χωμενίδης

"Τα ναι μεν αλλά είναι κατώτερα της ιστορίας μας και αυτοκτονικά" τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Χωμενίδης. "Νομίζω πλησιάζουμε προς το τέλος..." έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.

Την παραίτηση του από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

«Η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο. Ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, αμφίθυμες αντιδράσεις, δυσανάγνωστες για τον Έλληνα πολίτη ενστάσεις, πολυλογάδικα «ναι μεν αλλά» είναι κατώτερα της ιστορίας μας και αυτοκτονικά. Πόσω δε μάλλον όταν διακινείται αδιάψευστη η φήμη πως η Δημοκρατική Αριστερά είχε προκαταβολικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για ό,τι θα συνέβαινε στην ΕΡΤ» συνεχίζει ο κ. Χωμενίδης.

«Κατόπιν τούτου, παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή και αποχωρώ, με βαθιά προσωπική οδύνη, από τη Δημοκρατική Αριστερά. Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και ελπίζω να συναντηθούμε ξανά στο μέλλον» καταλήγει.

Στο μεταξύ, πριν από λίγο ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Νομίζω ότι πλησιάζουμε προς το τέλος…” χωρίς να διευκρινίζει τίποτα περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμετακίνητος ο Σαμαράς! Αν δεν συμφωνείτε καταψηφίστε την κυβέρνηση! – Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Τσίπρας σε Παπούλια: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κλητήρας να θυροκολλεί απολύσεις

Αυτό είναι ΟΛΟ το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ – Θα έχει 1000 έως 1200 άτομα προσωπικό – Κυβέρνηση: αν δεν ψηφιστεί πάμε σε εκλογές
 
Μέχρι τέλος Ιουνίου ανοίγει ξανά η ΕΡΤ – Σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή – Κυβέρνηση: αν δεν ψηφιστεί πάμε σε εκλογές

Η ΕΡΤ φέρνει πρόωρες εκλογές;

Βενιζέλος σε Σαμαρά για ΕΡΤ: Κάνεις γελοιότητες!

Γιατί η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ

Παραμένουν στο ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι παρά την απειλή για αυτόφωρο…

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στους πομπούς της ΕΤ3

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είναι κοινωνικό αίτημα
«Οι μαζικές συγκεντρώσεις του ελληνικού λαού είναι η απαίτηση του να νικήσει το φως και όχι το σκοτάδι. Να νικήσει η αλήθεια και όχι η συγκάλυψη. Να κερδίσει η δικαιοσύνη και όχι η ατιμωρησία»
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Φλωρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «συνειδητή αλλοίωση» της φράσης του για το «μπάζωμα» στα Τέμπη
«Η φράση μου ήταν πως όσοι από τους πολιτικούς μιλάνε για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα. Για τους πολιτικούς μιλούσα, όχι για τους συγγενείς» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο Γιώργος Φλωρίδης
Παραιτήθηκε από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ούτε να κρύψω»
«Το ήθος μου, η πίστη μου κι η αλήθεια μου επιβάλλει να σας πείσω να υπέρψηφίσετε την αβάσιμη πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Καμία σκιά, καμία λάσπη» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χρήστος Τριαντόπουλος
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου – «Για διευκόλυνση της δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών»
«Υποβάλλω την παραίτηση μου, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασίλης Παπαγεωργίου