Κύκλοι προσκείμενοι στους βουλευτές που αντιδρούν, λένε ότι δεν είναι τόσο το θέμα με το σπίτι του κ. Καμμένου στην Ικαρία και τον σάλο που είχε ξεσπάσει αλλά με την βουλευτή του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, η οποία φέρεται να είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος αλλά έχει την εύνοια του αρχηγού.
“Δεν γίνεται η Μακρή να είναι απαξιωτική για το κόμμα και στις 5 του μήνα στην εκπομπή του Αυτιά, ο Καμμένος να της πλέκει το εγκώμιο”, λένε χαρακτηριστικά.
Λένε επίσης ότι σε επαφή που είχαν με τον κ. Καμμένο, είχαν ζητήσει την σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος από τις 2 Ιανουαρίου.
Λένε επίσης ότι δεν υπάρχει μια γραμμή σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο Κ.Ο., για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
“Υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας και με ποιούς;” λένε χαρακτηριστικά.
Επιμένουν ωστόσο ότι σε καμμία περίπτωση σε αμφισβητούν τον πρόεδρο και χαρακτηρίζουν ανοησίες τα περι φράξιας τα οποία ειπώθηκαν από τον συνάδελφό τους Τέρενς Κουίκ.
Μια εκ των βουλευτών των ΑΝΕΛ, η οποία ανήκει σε εκείνους που διαμαρτύρονται, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ρωτηθηκε τι θα κάνει σε περίπτωση που διαγραφεί και δήλωσε ότι ακόμα κι αν εσυμβει αυτό, θα παραμείνει στον πολιτικό χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η Κ.Ο. συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι με 6 βουλευτές να έχουν αμφισβητήσει ευθέως τις επιλογές του Πάνου Καμμένου. Και οι έξι, εκτός από τον Παύλο Χαϊκάλη που πήγε τελευταία στιγμή απουσίασαν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, το Σάββατο.
Οι 7 είχαν στείλει επιστολή στον πρόεδρο ζητώντας πριν το Εθνικό Συμβούλιο, να συνεδριάσει πρώτα η ΚΟ.
Οι 7 ήταν: Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Γιοβανόπουλος και οι Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Παύλος Χαϊκάλης.
Πως ξεκίνησαν όλα
Επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ έστειλαν επιστολή με email στον πρόεδρο λίγο πριν την συνεδριαση του Εθνικού Συμβουλίου ζητώντας την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Εκείνος αρνήθηκε και είπε ότι η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική.
Μάλιστα στην ομιλία του είπε: «Οποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ». Πρόσθεσε επίσης με έμφαση: «Αποδείχθηκε από την πρώτη αποστασία ότι όσοι έφυγαν μας έκαναν καλό. Εμείς δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο, θέλουμε τις Ελληνίδες και τους Ελληνες».
Το κλίμα έχει πάψει να είναι καλό στους ΑΝΕΛ εδώ και καιρό. Η Ραχήλ Μακρή που μένει μέχρι να φύγει, τα προβλήματα με το σπίτι του κ.Καμμένου στην Ικαρία, οι αποχωρήσεις στελεχών από οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει ένα εκτηκτικό μείγμα στο εσωτερικό του κόμματος.
Ήδη στελέχη που είναι κοντά στον κ. Καμμένο πέρασαν στην αντεπίθεση με τον Τέρενς Κουίκ να ζητεί τις παραιτήσεις του κ. Γιοβανόπουλου και της κας Χρυσοβελώνη.
«Πάνω απ’ όλα όφειλαν οι δυο εκλεγμένοι στις θεσμικές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή του να δώσουν το «παρών» τους στο Εθνικό Συμβούλιο και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το «παρών» μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας, και επειδή αυτή η ομαδοποιημένη αντίδραση είναι έξω από κάθε λογική, ζητώ την παραίτηση από τις αντίστοιχες θέσεις τους τόσο του Κώστα Γιοβανόπουλου όσο και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη», είπε ο κ. Κουίκ.
Του απάντησαν τόσο ο Βασίλης Καπερνάρος, όσο και η κα Χρυσοβελώνη. Ο μεν αναρωτήθηκε εάν γνωρίζει τι είναι φράξια. «Αν γνωρίζει, τότε είναι υπόλογος», σημείωσε. Η κυρία Χρυσοβελώνη, είπε: «Φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τι εννοεί ο κ. Κουίκ όταν μιλάει για «φράξια» και να μας πει ως τι ζητάει την παραίτησή μου».
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι αποκαλύψεις του εργολάβου που έχτισε τη βίλα Καμμένου στην Ικαρία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Οι έλληνες δικαστές απέδειξαν ότι δεν εκτελούν εντολές”
Εκτός από τον Τσίπρα, ούτε Καμμένος και Κουβέλης πάνε στην τελετή έναρξης της Προεδρίας