Πολιτική

“Στα μανταλάκια” θα κρεμάει ο Μεϊμαράκης τους κουμπουροφόρους βουλευτές

Νέα σειρά αυστηρών μέτρων, τόσο για τον έλεγχο της οπλοφορίας όσο και για την ασφάλεια του Κοινοβουλίου, προτίθεται να εφαρμόσει ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή και, σύμφωνα με αυτά,

– Όλοι οι βουλευτές, εργαζόμενοι και οι επισκέπτες θα είναι υποχρεωμένοι να περνούν, πλέον, μόνον από τις δύο μαγνητικές πύλες εισόδου που βρίσκονται από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και του Άγνωστου Στρατιώτη.

– Η πλαϊνή είσοδος προς την πλευρά του Ζαππείου θα κλείσει οριστικά για όλους και θα επιτρέπεται η χρήση της μόνον από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι αυτό το μέτρο ίσχυε πάντα, ωστόσο είχε «χαλαρώσει» τα τελευταία χρόνια και έτσι από αυτή την είσοδο έμπαιναν ακόμα και επισκέπτες.

– Στο εντευκτήριο της Βουλής θα εισέρχονται μόνον οι βουλευτές με την ειδική μαγνητική κάρτα που χρησιμοποιούν στις ψηφοφορίες.

– Τα όπλα τους, οι βουλευτές θα τα παραδίδουν στην είσοδο, θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, ενώ θα τους παραδίδονται όταν αποχωρούν.

– Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραδώσουν τα όπλα τους, η άρνησή τους θα καταγράφεται και ο φρούραρχος της Βουλής, κάθε 15 μέρες, θα παραδίδει τα ονόματά τους στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα τα δημοσιοποιεί στο τέλος κάθε μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεϊμαράκης: Εγω τους τα έχω πει να μην οπλοφορούν

Τι λέει ο κανονισμός της Βουλής για την οπλοφορία των βουλευτών – Ανενόχλητοι κυκλοφορούν αν θέλουν οι κουμπουροφόροι!

Βουλευτές κυκλοφορούν με όπλα μέσα στη Βουλή

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Σωκράτη Φάμελλου στον Παύλο Πολάκη και οι κατηγορίες για «δεύτερες σκέψεις» ενόψει συνεδρίου
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν νέες δηλώσεις του βουλευτή Χανίων εναντίων στελεχών της Νέας Αριστεράς αλλά και δημοσιεύματα που στόχο θα έχουν να απαξιώσουν το εγχείρημα αυτό
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης
«Εκεχειρία» Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ εν αναμονή της απόφασης για την Κατερίνα Μπατζελή
Αν τελικά η κρίση στην υπόθεση Μπατζελή δεν εκτονωθεί και η πρώην υπουργός βρεθεί εκτός κόμματος τότε όλα δείχνουν ότι τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ θα ξαναφουντώσουν
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας