Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Σταθάκης: Εγώ θα υπέβαλα την παραίτησή μου αν διαφωνούσα!

Σταθάκης: Εγώ θα υπέβαλα την παραίτησή μου αν διαφωνούσα!

Για τα όσα γίνονται στο Eurogroup και αν θα καταλήξει η Ελλάδα σε συμφωνία με τους εταίρους, για τις διαφωνίες μέσα στους ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για ένα πιθανό κούρεμα καταθέσεων, μίλησε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι συγκροτημένο και μόνο αν κάποιος ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα πιθανόν να ζητούσε επιπρόσθετα μέτρα.

«Κατά την γνώμη μου εφόσον έχουν συζητηθεί όλα, μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί να εμποδίσει την συμφωνία. Ο Τσακαλώτος έχει ευελιξία να διαπραγματευθεί επιμέρους πράγματα. Θέλουμε συμφωνία. Είναι σαφές το πνεύμα των προτάσεων. Έχουν συμφωνηθεί τα πλεονάσματα και το πλαίσιο της αναχρηματοδότησης».

Για όσα έγιναν χθες στην Βουλή

Κάθε βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί είπε αναφερόμενος στην στιγμή που θα έρθουν τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. 

«Δεν έχουμε εντολή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα κάνουμε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης για εκείνους που διαφώνησαν είπε: «Εάν ένας βουλευτής σε ένα αριστερό κόμμα διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης, να πάρει τις πολιτικές του αποφάσεις. Να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει την έδρα του».

Ειδικά για τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «Είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού να το χειριστεί αυτό. Εγώ θα υπέβαλλα την παραίτησή μου αν διαφωνούσα και θα παρέδιδα την έδρα μου».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και όσα έγιναν χθες βράδυ είπε:

«Προφανώς υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις στον χειρισμό της διαδικασίας θέλαμε να είναι πιο σφιχτή. Το τι θα κάνει η κα Κωνσταντοπούλου είναι δικό της θέμα. Είναι θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού και της Κ.Ο».

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Σταθάκης είπε ότι ο χειρισμός στην πρώτη περίοδο ήταν θετικός αλλά δεν θέλησε να πει περισσότερα γιατί όπως είπε είναι και φίλος του.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος καταθέσεων και είπε ακόμα ότι θα γίνει ανασχηματισμός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε