Πολιτική

Στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα τάχθηκε υπέρ της εξόδου από το ευρώ – Δολιοφθορέας της οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ λέει η κυβέρνηση

- Κεδίκογλου: Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει ο Τσίπρας του συνεργάτες του
- Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τόλιος αποκάλεσε κουρελού την ευρωζώνη 
- Για το χρέος είπε: "Αν μας εκβιάσουν, θα πούμε "όχι", ότι θέλουν ας κάνουν"
- ΣΥΡΙΖΑ: «Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται αδιάβαστος»

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις στελεχών του περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, μονίμως, ότι διαστρεβλώνονται οι απόψεις του, ενώ σήμερα, το στέλεχος του, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα και μέλος της Κ.Ε., Γ. Τόλιος παρουσίασε τις επίσημες -κατά δήλωσή του- θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΚΑΙ TV) και αντίστοιχες θέσεις εξέφρασε και ο κ. Κοσμάς (iskra.gr).

«Αν οι θέσεις αυτές δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του, οφείλει άμεσα ο κ. Τσίπρας να το ξεκαθαρίσει δημοσίως και να απομακρύνει τους συνεργάτες του. Διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιεί ότι με τις απειλές κατά επενδυτών και τις θέσεις τους περί χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, επιχειρεί ευθέως δολιοφθορά κατά της Ελληνικής οικονομίας…» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο των σχετικών δηλώσεων, που είναι το εξής:

ΤΟΛΙΟΣ: Για το χρέος, λέμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους.

Δημοσιογράφος: Μόνοι μας;

ΤΟΛΙΟΣ: Βέβαια μόνοι μας… Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς δεν είμαστε υπέρ της λογικής “πάση θυσία στην ευρωζώνη”, εμείς δεν θα κάνουμε θυσίες για το ευρώ, εμείς αυτό λέμε, όποιος θέλει ας μας ακολουθήσει.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή, αν σημάνει η μονομερής ενέργεια “έξω από την Ευρώπη”, δεν μας πειράζει αυτό;

ΤΟΛΙΟΣ: Όχι δεν μας πειράζει, θα το αντιμετωπίσουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι στον τοίχο. …Μου φέρνεις το κουρέλι το ευρώ; Όλη η ευρωζώνη είναι μια κουρελού, που ο ένας λαός μπαίνει στη χημειοθεραπεία και μου το φέρνεις αυτό σαν θεραπεία για την Ελλάδα; Ε, όχι, δεν την θέλουμε αυτή τη θεραπεία. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, δεν θα αμφισβητήσουμε την πληρωμή αυτού του χρέους; Αν μας εκβιάσουν, θα πούμε “όχι”, ότι θέλουν ας κάνουν. Δεν θα κάνουμε στάση πληρωμών, ρε παιδιά, ό,τι θέλουν να κάνουν….

Δημοσιογράφος: Αν κάνετε εσείς στάση πληρωμών, θα κάνουν και εκείνοι στάση.

ΤΟΛΙΟΣ: Ας κάνουν, δεν τους χρειαζόμαστε. Αν μας εκβιάσουν, εμείς πίσω δεν θα κάνουμε. Αν δεν δώσουμε τα τοκοχρεολύσια, δεν έχουμε ανάγκη για να προμηθευτούμε ούτε πετρέλαιο ούτε φάρμακα…

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να ενημερώσει κάποια στιγμή τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το χρέος», απαντώντας στις επικρίσεις του Σίμου Κεδίκογλου αναφορικά με σχετικές δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται αδιάβαστος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρες θέσεις που αφορούν σε μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτά, δηλαδή, που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει η ελληνική κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Τώρα κούρεμα χρέους για να μην κυβερνήσει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ”

Ποιά ονόματα έχουν “κλειδώσει” στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Φήμες για μυστική συνάντηση Καραμανλή – Τσίπρα

Η Ν.Δ. καταγγέλλει ότι επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: “Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα διαλύσει τα καθάρματα της ΔΙΑΣ”

Το έλα να δεις στην Βουλή! Όλοι εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου! Αθανασίου: “Η βοήθεια, που ζητήσατε, είναι σαν αυτή που ζητήσατε έξω από την ΕΡΤ;”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι