Πολιτική

Στο Μαξίμου το απόγευμα ο Χαρδούβελης

Συναντήσεις του Γκικα Χαρδούβελη με τον πρωθυπουργό και υπουργούς ενόψει των διαπραγματεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, έχει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.
Ο κ. Χαρδούβελης συναντάται με τον υπουργό δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και στη συνέχεια με το επιτελείο του υπουργείου Διοοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ στις 18.00 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).

Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει (στο κτίριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις) μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
 
Διαβάστε

“Πάμε καλά… Να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα” – Μήνυμα Σαμαρά στους υπουργούς εν όψει Τρόικας

Η χρηματοδότηση 5 περιφερειών στο επίκεντρο της συνάντησης Χαρδούβελη – Βέμπερ

Τις προτάσεις της για “άμεση οικονομική ανάσα” στην αγορά κατέθεσε η ΕΣΕΕ στον Γκ. Χαρδούβελη

ΕΝΦΙΑ και “κόκκινα” δάνεια στο επίκεντρο των συσκέψεων του Βενιζέλου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2