Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Στο… αρχείο τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και τα στελέχη του οργάνου αναμένεται να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με βάση και την εισήγηση του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για πρωτη φορά στη Χαριλάου Τρικούπη μετά από χρόνια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αν τελικά θα ανοίξει ο φάκελλος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ή όχι καθώς το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών έχει παραδοθεί στο κόμμα εδώ και 2-3 μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ να κλείσει πριν καν ανοίξει ο φάκελλος, από τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος και όχι μόνο στη δύσκολη φάση την οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε να ανοίξει ένα νέο γύρο εσωκομματικού “εμφυλίου”.
Άλλωστε Βενιζέλος-Παπανδρέου έχουν συζητήσει το θέμα σε συνάντηση τους στις αρχές του καλοκαιριού και επί της ουσίας συμφώνησαν στο όνομα της ενότητας να κρατηθεί το θέμα χαμηλά ή να μπει στο αρχείο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Π.Σ. για όλες τις τελευταίες εξελίξεις (οικονομία, Συρία, μεταρρυθμίσεις….), την προώθηση της Προγραμματικής Συμφωνίας της κυβέρνησης συνεργασίας που εξακολουθεί να είναι ζητούμενο, αλλά και για τα σχέδια του όσον αφορά τον προγραμματισμό του κόμματος με έμφαση στην ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς και το διήμερο επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ όπου αναμένεται να μιλήσουν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πάντως όσον αφορά τον ίδιο, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς να χειριστεί τα θέματα της ελληνικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014, προκειμένου να αναβαθμίσει το προφίλ του σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ για τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου εμφανίζεται ανοιχτός σε συνεργασίες στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς και της δημιουργίας ενός νέου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε