Τρίτη, 23 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Στουρνάρας: Αποκλείω κούρεμα καταθέσεων – Βγαίνουμε στις αγορές το 2014

Στουρνάρας: Αποκλείω κούρεμα καταθέσεων – Βγαίνουμε στις αγορές το 2014

“Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο, δεν μιλάμε για νέο δανεισμό αυτή τη στιγμή” αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη Real News αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο Μνημόνιο για τη χώρα και προαναγγέλλει έξοδο στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Δηλώνει επίσης οτι δεν θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων, ότι δεν θα απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις και οτι θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας αποκαλύπτει πως οι φορολογικοί συντελεστές θα πέσουν το 2016 ενώ το 2014 θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Για το θέμα της μείωσης του χρέους, εκτιμά πως η συζήτηση θα ξεκινήσει προ των ευρωεκλογών, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα, με την Ελλάδα να επιδιώκει «μια σημαντική μείωση επιτοκίων και μια σημαντική μετατόπιση προς το μέλλον των χρεωλυσίων».

Σημειώνει επίσης οτι τυχόν μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα οδηγούσε σε έξαρση λαθρεμπορίου και τονίζει πως δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα στην τρόικα.

Αναφέρει επίσης πως οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά παραμένουν ίδιες “σε απόλυτο βαθμό” και τονίζει ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό του η σκέψη να παραιτηθεί.

Διαβάστε

Ο γρίφος του Στουρνάρα: όλοι θέλουν μια φωτογραφία μαζί του

Χρύσανθος Λαζαρίδης: Δεν θα τους βοηθήσω να φάνε τον Στουρνάρα

Τρίκαλα: Σφοδρή επίθεση Ταμήλου σε Στουρνάρα – ”Αυτός ο άνθρωπος με απογοητεύει όλο και περισσότερο”!

«Γιάννη, μην πεις για τις πισίνες, θα εκτεθούμε» 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε