Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Στουρνάρας: “Δεν υπάρχει πιο δίκαιος φόρος για τα ακίνητα”

ΦΩΤΟ  ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δε θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα ενώ δεν έλειψαν οι βολές προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο δημοσιονομικό τομέα, έχουμε καλύψει ήδη το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας στον ορίζοντα 2009-2016 ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Επίσης δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του υπόλοιπου 20% της προσαρμογής, δεν θα προέλθει από οριζόντια μέτρα, αλλά από την ανάπτυξη της οικονομίας, τη φορολογική συμμόρφωση, τις στοχευμένες περικοπές δαπανών, την αναδιάρθρωση και εξυγίανση οργανισμών, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την άρση των ποικίλων εμποδίων στην λειτουργία ανταγωνισμού.

Τόνισε ότι “Δεν υπάρχει πιο δίκαιος φόρος από αυτό της ακίνητης περιουσίας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες – και κυρίως οι αγγλοσαξονικές που είναι η Μέκκα του καπιταλισμού – στηρίζονται σε αυτό το φόρο.
Αναζητούμε να υπάρξει η βέλτιστη, αναλογικότερη κατανομή…”.

Δεν έλειψαν οι βολές προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε “Χαίρομαι που υιοθέτησε, στο εξωτερικό βέβαια, σχέδιο παραμονής και όχι εθελούσιας εξόδου από το ευρώ. Αλλά οι συνιστώσες περί άλλων τυρβάζουν. Άραγε αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που έκανε πρόταση μομφής;”

Τέλος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Βρούτσης: Ένα δισ. ευρώ ετησίως από το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: ‘Ατιμη η πράξη του συκοφάντη – Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε