Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Στουρνάρας: Στόχος της κυβέρνησης να μην ξανάρθει η Τρόικα

Στουρνάρας: Στόχος της κυβέρνησης να μην ξανάρθει η Τρόικα

Ολοκληρώθηκε, ύστερα από έξι ώρες, η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοιχτές ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, στις 15 Ιανουαρίου.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να “κλείσει” και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει 12.500 υπαλλήλους, εκ των οποίων οπι περισσότεροι θα προέρχονται από τον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα τον ΕΟΠΥΥ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως η αρχή της χρονιάς βρίσκει την χώρα να προεδρεύει στην ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα και διαφαινόμενη ανάκαμψη, επισημαίνοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι να βγει η χώρα στις αγορές .

“Πήγαμε καλύτερα του αναμενομένου και το ίδιο θα γίνει και το 2014”, τόνισε ο κ. Στουρνάρας επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να μην ξαναέρθει μέχρι το καλοκαίρι.

“Σήμερα κάναμε έναν συντονισμό ευρύτατο για όλα τα θέματα που θα αντιμετωπίσουμε με την τρόικα στις επόμενες ημέρες”, είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της αιθαλομίχλης σχολίασε: “Σχεδιάζουμε για τις ημέρες τις δύσκολες που θα υπάρχει αιθαλομίχλη, να υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε με έκπτωση ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά . “Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης”, δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε ανακοινώσει πως με εντολή του πρωθυπουργού επανέρχεται το ΕΚΑΣ σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80% ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς σε Στουρνάρα: Μην ακούς μαλ…

Επιστολή Τσίπρα σε Μεϊμαράκη για την τρόικα

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε