Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Στουρνάρας μετά το ραντεβού της τρόικας στο Μαξίμου: Δεν υπάρχει απειλή νέων μέτρων

Στουρνάρας μετά το ραντεβού της τρόικας στο Μαξίμου: Δεν υπάρχει απειλή νέων μέτρων

Το θέμα των ελλειμμάτων του ΕΟΠΠΥ και της “μαύρης τρύπας” των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας των οποίων δημιουργείται δημοσιονομικό κενό για το 2013-2014, τέθηκε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε ότι αφορά τον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά Ταμεία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθούν αρμόδιες επιτροπές στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας αντίστοιχα, που θα εξετάσουν την εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων μέσα από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε υπουργείου.

«Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Υπήρξε σημαντική πρόοδος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού με την τρόικα. Ανέφερε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Μετά από σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για την ΕΡΤ. Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο επαναπρόσληψης των 2500 εργαζομένων της ΕΡΤ, απάντησε πως «θα τα δούμε αύριο αυτά».

Ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει μια “μαύρη τρύπα” για το 2013 κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά του ίσα που ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ. 

Τα νοσοκομεία σήμερα χρωστούν κοντά στο 1,1 δισ. ευρώ σε προμηθευτές. Ήδη έχουν καταβληθεί κοντά στα 650 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να αποπληρωθούν συνολικά 850 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ρίξει τσεκούρι σε διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και άλλες παροχές, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ανδρέα Λυκουρέντζου με την Τρόικα διαπιστώθηκε αυτό που όλοι καιρό τώρα γνωρίζουν: ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει οικονομικά. 

Η λύση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο ανακοστολόγησης ,αλλά και διαφορετικής αποζημίωσης κάποιων εξετάσεων που θεωρούνται ακριβές και φαίνεται ότι εκτοξεύουν τα έξοδα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Μ. Μαξίμου στις 18:00 η τρόικα

Ο ΕΟΠΥΥ φέρνει νέα μέτρα; Αγκάθι η «μαύρη τρύπα» – Προς… παραμονή η τρόικα

Τι χρωστούν νοσοκομεία – ΕΟΠΥΥ! Η μαύρη τρύπα που εκνεύρισε την τρόικα

Ραγδαίες εξελίξεις για επικείμενη μεγάλη μείωση του ελληνικού χρέους

Αιφνιδιαστικά στον Στουρνάρα η τρόικα: ρωτούσαν για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΡΤ

Λύση στο αδιέξοδο της ΕΡΤ από το κανάλι της Βουλής;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε