Πολιτική

Στουρνάρας σε ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα και σε μόνιμη βάση

Στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αναφέρθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για "παραβιάσεις του Συντάγματος μέσω της συνεργασίας και συναπόφασης κρατικών οργάνων με τους εκπροσώπους των δανειστών".

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι «η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, εκτελεί το κυβερνητικό έργο σύμφωνα με τις επιταγές του κοινοτικού, του εγχώριου συνταγματικού, καθώς και του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού δικαίου».

Όπως αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και σε μόνιμη βάση από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας μας για τα θέματα που εμπίπτουν στο εκτελούμενο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».

«Η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας έναντι των δανειστών της, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, καθίσταται ισχυρότερη σταδιακά, καθώς το εκτελούμενο πρόγραμμα πολιτικής επιτυγχάνει τα πρώτα απτά και σημαντικά θετικά αποτελέσματα, που αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες της πατρίδας μας αλλά και τις προοπτικές για την επίτευξη της δημοσιονομικής της αυτάρκειας» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Τζένη Βαμβακά, έχουν καταγγείλει ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή των εκπροσώπων των δανειστών στην άσκηση του κυβερνητικού έργου, στα πλαίσια συναπόφασης, συνεργασίας και συνδιαλλαγής για ζητήματα που δεν αφορούν τη δανειακή συμφωνία (που αφορά αποκλειστικά και μόνο οικονομικά θέματα λήψης δόσεων και τήρησης οικονομικών υποχρεώσεων σχετικά με το χρέος), συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ από την τρόικα! Ζητούν επιπλέον 5.000 απολύσεις στο Δημόσιο – Όλο το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων

Μπλόκο της τρόικας στη ρύθμιση για 200.000 στεγαστικά

Έκλεισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο – Από Δήμους και Περιφέρειες οι διαθεσιμότητες του Μαρτίου – Μπλόκο σε όλα τα άλλα από την τρόικα

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μύλος» έγιναν Αγαπηδάκη, Βελόπουλος και Πολάκης στη Βουλή για Τέμπη και Καλογήρου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» – «Τη μπίζνα σας θα σας την κόψουμε»
Η αιχμή Βελόπουλου για «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις στα Τέμπη» προκάλεσε το ξέσπασμα της Αγαπηδάκη. «Σφήνα» στην κόντρα ο Πολάκης για τα περί «σκούπας στη Δικαιοσύνη»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κοινό σκοπό την επιστροφή της χώρας σε «μαύρες» περιόδους – Θα επιστρέφουμε τη χυδαιότητα
«Το ΠΑΣΟΚ ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θύματα του στη σκευωρία της Novartis ήταν πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματός του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης