Site icon NewsIT

Survivor ο ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνα ασυλίας δίνει ο Κασσελάκης, προτεινόμενο για διαγραφή τον θέλουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι

17.09.2024 | 06:22
Survivor ο ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνα ασυλίας δίνει ο Κασσελάκης, προτεινόμενο για διαγραφή τον θέλουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καθημερινές είναι πλέον οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί εκτονωτικά στην κρίση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη

Σήμερα συνεδριάζει  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα της άρσης του εξώδικου του πρώην προέδρου Στέφανου Κασσελάκη προς τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Όπως είναι γνωστό το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.  

Με δεδομένο μάλιστα ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου η καθημερινότητα αναμένεται να αναλωθεί ανάμεσα στο πιατάκι της Φάρλι, στην ενδεχόμενη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη και στο μπούλινγκ του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλει ότι έχει υποστεί η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Την ίδια στιγμή οι 87 δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο που θα στηρίξουν στις εκλογική μάχη του Δεκεμβρίου. Ο Διονύσης Τεμπονέρας για τον οποίο έχουν ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα με ανάρτηση του τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται. 

«Στη δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει “πακέτο” με θέσεις και αξιώματα. Μας έμαθαν βλέπεις να δίνουμε, χωρίς να ζητάμε τίποτα. Είμαι και εγώ εργαζόμενος, άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου που πασχίζει για ένα καλύτερο κόσμο και έτσι σκοπεύω να παραμείνω», ανέφερε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς εμφανίζεται να φλερτάρει έντονα με το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του για την θέση του προέδρου ενώ ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται έτοιμος να δώσει την μεγάλη μάχη. 

Ο Νικόλας Φαραντούρης επιμένει ότι το σκέπτεται, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου το αφήνουν ανοικτό.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης μαδάει την μαργαρίτα για το πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ενώ οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να δίνουν μάχες στα τηλεοπτικά παράθυρα για το εάν είναι έκπτωτος ή όχι. Αυτό που λέγεται πάντως είναι ότι μέσα στην εβδομάδα το αργότερο μέχρι την Κεντρική Επιτροπή να έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του. 

Οι συνεργάτες του μιλούν για νέο πραξικόπημα εάν εμποδιστεί η υποψηφιότητά του με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας. Οι επικριτές του από την άλλη επιμένουν ότι δηλώσεις του περί «κουκουλοφόρων», «εκτροπής» δεν δείχνουν ένα στέλεχος που σέβεται το κόμμα, την ιστορία του και τα στελέχη που έχουν  αγωνιστεί γι αυτό.

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Φοβούνται τον Κασσελάκη»,  και τόνισε ότι εάν δεν του δοθεί η δυνατότητα να είναι υποψήφιος «αυτό θα είναι απαράδεκτο. Θα είναι πραξικοπηματάρα εάν κάνουν κάτι τέτοιο». 

Από την άλλη πλευρά, η  Κατερίνα Νοτοπουλου τόνισε ότι «έχω στοχοποιηθεί, έχω δεχθεί bullying και απειλές προσωπικά» από τον Στέφανο Κασσελάκη. Επέμεινε στην παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας επισημαίνοντας ότι «Από τη στιγμή που αναφέρεται σε κουκούλες και κουκουλοφόρους, από τη στιγμή που μιλά για εκτροπή, από τη στιγμή που δεν δέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, μπορούμε να μιλήσουμε για απαξίωση της συλλογικής διαδικασίας και των συλλογικών αποφάσεων. Οφείλουμε να προστατεύσουμε το κόμμα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ως σκεπτικό για τους λόγους που θα μπορούσε να παραπεμφθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version