Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σύλληψη Μαζιώτη: “Πόλεμος” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον Στρατούλη

Σύλληψη Μαζιώτη: “Πόλεμος” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον Στρατούλη

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Αφορμή στάθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη στο Mega, ότι η χθεσινή σύλληψη “οφείλεται σε τυχαίο γεγονός και σε λάθος που έκανε η ομάδα του Μαζιώτη”. 

Η κυβέρνηση καυτηριάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “παρέχει πολιτική νομιμοποίηση” στην τρομοκρατία.  

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι αρχικά υπήρξε μία “ένοχη σιωπή” από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν ακολούθησαν δηλώσεις οι οποίες αναφέρονταν σε “λάθη” των τρομοκρατών.

“Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία. Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των… υποδείξεων προς τους τρομοκράτες , ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα ‘λάθη’”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “ακατανόητη και λανθασμένη” την “άρνηση έκδοσης ακόμα και μιας σχετικής ανακοίνωσης” από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.

“Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα ενιαίου μετώπου απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι στα θέματα αυτά «δεν χωρούν εκπτώσεις, συμβιβασμοί και μισόλογα”.

Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μάλιστα βολές και κατά του ίδιου του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως σημείωσε, αν και “μίλησε χθες βράδυ για πολύ ώρα σε ανοιχτή συγκέντρωση, για το νομοσχέδιο-φάντασμα, των Αιγιαλών, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να συγχαρεί την ΕΛ.ΑΣ και να καταδικάσει την στυγερή δράση των εγκληματιών τρομοκρατών”.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση-απάντηση στην κ. Βούλτεψη τονίζει “το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο” και προσθέτει ότι “η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, ενώ πριν λίγες ημέρες για τις “ένοπλες συνιστώσες” της, καταδεικνύοντας έτσι το πόσο επικίνδυνη είναι πρώτα απ’ όλα για τη δημοκρατία, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες του ελληνικού λαού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Στρατούλης: Από τύχη έπιασαν τον Μαζιώτη

Έκοβε βόλτες στην Αθήνα! Είχαν εντοπίσει τον Μαζιώτη πριν από 20 ημέρες αλλά δεν ήταν σίγουροι! – Είχε βγει για «ψώνια» γιατί ετοίμαζε νέο χτύπημα

“Ντου παντού” και ψυχολογικός πόλεμος από την Αντιτρομοκρατική

Το “κορίτσι της αντιτρομοκρατικής” , ο Α. Σαμαράς και ο Β. Κικίλιας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε