Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου αύριο στις 18:00

Αύριο το απόγευμα θα συναντηθούν τελικώς οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Με κυρίαρχα ζητήματα τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας συσκέπτονται αύριο Παρασκευή στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λύση στα εκκρεμή ζητήματα με την τρόικα θα επιχειρήσουν να δώσουν αύριο Σαμαράς – Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου

Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται στη σκιά “συστάσεων” θεσμικών παραγόντων της ΕΕ ότι η Αθήνα δεν πράττει τα δέοντα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της αλλά και στην απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές στους ενστόλους, εξέλιξη, που διευρύνει τη δημοσιονομική τρύπα κατά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σαμαράς και Βενιζέλος καλούνται, επίσης, να επιλύσουν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες γύρω από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και συγκεκριμένα το υπό κατάθεση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχει προκαλέσει την αντίδραση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την αντίστοιχη της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλατος.

Διαβάστε επίσης

Στουρνάρας: Φθάνουμε προς το τέρμα μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης

Το κρυφτό με την τρόικα συνεχίζεται – Πολλά τα εσωτερικά μέτωπα για Σαμαρά και Βενιζέλο

Οι φήμες «τρώνε» το νομοσχέδιο Άδωνι! Κατατίθεται ή όχι;

“Παραφωνίες” των 58 εξοργίζουν το ΠΑΣΟΚ, πολεμικό κλίμα και στη ΔΗΜΑΡ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ