Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου την Τρίτη εν όψει Τρόικας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο της εντατικής προετοιμασίας της κυβέρνησης για το ραντεβού με την Τρόικα στο Παρίσι.  

Οι επικείμενες διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου στην “πόλη του Φωτός” θα είναι το βασικό θέμα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, ψηλά στην αντζέντα βρίσκεται και το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που έλαβε αναβολή μιας εβδομάδας, τυπικά λόγω κωλύματος του υπουργού  Δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα, όμως, για να εξεταστούν οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν υπάρξει οι αντιδράσεις των 38 βουλευτών της ΝΔ, oι οποίοι με επιστολή τους τις προηγούμενες ημέρες στον Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν στο υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να εξομοιωθεί η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων) με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ, έχει καταθέσει τροπολογία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, κάτι το οποίο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ, όσο και από την πλευρά των μητροπολιτών, οι οποίοι με επιστολές τους ζητούν από τον Σαμαρά να μην ενδώσει στις πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρή δήλωση του Μητροπολίτη Μεσογαίας για το Αντιρατσιστικό

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Πάει… περίπατο το αντιρατσιστικό

Οργή μητροπολίτη Γόρτυνος κατά Σαμαρά για το αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε