Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Κρίνεται η κυριαρχία Κουβέλη

Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Κρίνεται η κυριαρχία Κουβέλη

Την δύσκολη θέση και κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης ανέδειξαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του κόμματος, καθώς όλα συνηγορούν ότι η ΔΗΜΑΡ παρά το στόχο του συνεδρίου για ενότητα στα λόγια και στην πράξη, βγαίνει διχασμένη όσον αφορά το μέλλον της στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Πριν από την έναρξη των κρίσιμων ψηφοφοριών που ολοκληρώνονται την Κυριακή με την εκλογή Προέδρου και κεντρικής Επιτροπής, ο Φώτης Κουβέλης στη δευτερολογία του σήμερα το απόγευμα αναμένεται να απαντήσει στους διαφωνούντες με τη εισήγησή του, και ιδίως στο ζήτημα του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και την “νεφελώδη” πολιτικά κατά τον ίδιο κίνηση των “58”

Η πρώτη ψηφοφορία θα είναι επί των πολιτικών θέσεων με την “κουβελική” πλειοψηφία να εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό 70% τουλάχιστον, με την “μειοψηφία” να διχάζεται σε εκείνους που υποστηρίζουν το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και τους “58” και σε εκείνους που επιθυμούν “αριστερή στροφή” της ΔΗΜΑΡ.

Η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία, έχει να κάνει με τα πρόσωπα και η εκλογή του Φώτη Κουβέλη αν και δεδομένη ως μοναδικού υποψηφίου για τη θέση του προέδρου, το ποσοστό που θα λάβει θα κρίνει πόσο κυρίαρχος και ισχυρός είναι.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες στελέχη που διαφωνούν με τον Φ. Κουβέλη, όπως ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός κ.α. είναι πιθανόν να μη θέσουν υποψηφιότητα για την ΚΕ, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει ο Σπύρος Λυκούδης του οποίου οι σχέσεις με τον Φ. Κουβέλη είναι στο χειρότερο σημείο, στην περίπτωση που η “προεδρική” πτέρυγα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της ιδίως στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων.

Διαβάστε επίσης

Σκανδαλίδης, Γεννημάτα και Σαχινίδης οι υποψήφιοι διάδοχοι του Βενιζέλου – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ – Στάση αναμονής από Παπανδρέου


Παραλήρημα Κασιδιάρη: Ο Πειραιώς Σεραφείμ το ’10 μας αποκαλούσε ελπίδα της Ελλάδας – Τέκτονες ιερείς, τα «παίρνουν» για να βρίζουν στη Χρυσή Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε