Πολιτική

Συνελήφθη ο Κάντας στενός συνεργάτης του Άκη για δωροδοκία στο πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ

Συνελήφθη, μετά από ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη SIEMENS για τηλεπικοινωνίες του στρατού.

 Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 1999, με αντικείμενο την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ΕΡΜΗΣ 2.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αναφέρεται ότι ο κ. Κάντας δέχθηκε ποσό 500 χιλιάδων ευρώ από άγνωστο εκπρόσωπο της SIEMENS. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που διαθέτει ο ανακριτής το εν λόγω ποσό φέρεται να εντοπίστηκε ως έμβασμα που «δέχθηκε» λογαριασμός του Α. Κάντα σε ελβετική τράπεζα. Τα χρήματα φαίνεται να φθάνουν στην Ελβετία μέσω της εταιρείας MARTHA HOLDINGS, «εταιρεία-κουμπαράς» που έχει συνδεθεί με κεντρικό πρόσωπο στην κύρια υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της SIEMENS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ