Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Συνωστισμός γύρω απ’ το δέντρο της “Ελιάς”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων, που εκφράζονται από το ΕΣΚ αποφάσισαν χθες στο Στρασβούργο Βενιζέλος Σουλτς και Σβόμποντα, που κάλεσαν εκ νέου τον Φώτη Κουβέλη να συμπαραταχθεί με το συγκεκριμένο σχήμα. Σήμερα προσχωρεί στην Ελιά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε δυσχερή θέση η ΔΗΜΑΡ, που κατέρχεται με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Την ικανοποίηση του εκφράζει μέσω συνεργατών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις χθεσινές του επαφές στο Στρασβούργο με τους κυρίους Μάρτιν Σουλτς και Χάνες Σβόμποντα, όπου αποσαφηνίστηκαν κρίσιμες λεπτομέρειες γύρω από την κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς υπό την πολιτική σκέπη του ΕΣΚ στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Την ίδια ώρα, η “τριανδρία” επαναλάμβανε το προσκλητήριο της προς τη ΔΗΜΑΡ, εξ ου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προιδεάσει ότι θα αφήσει κενές θέσεις στην Κοινή Οργανωτική Επιτροπή, καθώς, όπως ομολογεί σε τακτικούς συνομιλητές του πολλά μπορεί να αλλάξουν καθ οδόν προς τις εκλογές.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι “58” – με “ευρωπαική απομόνωση” απειλείται η ΔΗΜΑΡ, μετά το μήνυμα από το Στρασβούργο ότι πρέπει να συμπαραταχθεί στο ψηφοδέλτιο του ΕΣΚ

Θετικές ειδήσεις για την Πρωτοβουλία των 58 επιφυλάσσει σήμερα και η Βαλαωρίτου, καθώς μετά τη συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων της Νέας Ελλάδας ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ανακοινώσει τη συμπαράταξη του με την Ελιά. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει σκεπτικισμό από μερίδα στελεχών του κόμματος του, ωστόσο, θα επισημάνει κατά πληροφορίες ότι το στοίχημα της ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου είναι πάνω από ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.

Έντονη κινητικότητα διαπιστώνεται και στη ΔΗΜΑΡ, η ηγεσία της οποίας φέρεται, πάντως, αποφασισμένη να κατέλθει αυτόνομα στις επικείμενες Ευρωεκλογές στηριζόμενη από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κύριοι Καστανίδης, Μπεγλίτης, Μανίκας και Σταυρακάκης, καθώς και η κίνηση Π80. Στο εσωτερικό του κόμματος, ωστόσο, επικρατεί αναβρασμός, καθώς, παρά το χθεσινό τετ α τετ Κουβέλη – Ψαριανού στη Βουλή, η ηγεσία της Αγίου Κωνσταντίνου δέχεται ισχυρές πιέσεις να ανακρούσει πρύμναν και να προσεταιριστεί τους “58”.

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ

Για ενιαίο ευρωψηφοδέλτιο συμφώνησαν Βενιζέλος, Σουλτς και Σβόμποντα

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα

Σε συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε