Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σύσκεψη αρχηγών: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

Σύσκεψη αρχηγών: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

Αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης στη λογική “οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους” προσέρχονται στις 6 το απόγευμα στη σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν εκείνος που την Παρασκευή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και σε συννενόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζητώντας να υπάρξει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εξαιτίας της στάσης του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοπκρατίας στο λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη, δηλαδή στις 2.30 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη προκειμένου να συζητήσοιυν τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το σκεπτικό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπως και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ συνοψίζεται στην ανάγκη να υπάρξει “θεσμικός στιγματισμός” της ναζιστικής οργάνωσης – κόμματος “Χρυσή Αυγή” και γι’αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η κατάθεση και ψήφιση του νομοσχέδιο μακριά από μικροκομματικά παιχνίδια και τακτικισμούς.

Με αφορμή ωστόσο το αντιρατσιστικό ν/σ οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα θέσουν επί τάπητος το ζήτημα λειτουργίας της κυβέρνησης με φόντο και τον ανασχηματισμός της, ώστε να υπάρξει συνολική αξιολόγηση προσώπων και λειτουργίας της κυβέρνησης στην κατεύθυνση, κατά το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο από τη ΔΗΜΑΡ, άμεσης επικαιροποίησης της Προγραμματικής Συμφωνίας.

Τι θα καταφέρουν οι δύο αρχηγοί δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς με ασφάλεια, αν και ήδη λέγεται ότι θα υπάρξει “παζάρι” με την έννοια ότι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα δεχθούν να βάλουν “νερό στο κρασί τους” ο καθένας απο την πλευρά του.

Δηλαδή προκειμένου να αποφευχθεί εικόνα σύγκρουσης και αδιεξόδου, και μια μορφή αντιρατσιστικού ν/σ να κατατεθεί όχι όμως στη λογική Ρουπακιώτη και οι δύο αρχηγοί Βενιζέλος και Κουβέλης να φανούν “κερδισμένοι” από τη συζήτηση-διαπραγμάτευση και ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να εμφανίζεται “κυρίαρχος του παιχνιδιού”.

Βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας το Σάββατο στην ΚΠΕ, δηλαδή σε κομματικό ακροατήριο, επιχείρησε να βάλει “κόκκινες γραμμές” ενόψει της σύσκεψης λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι άδικο, αφελές και επικίνδυνο το στερεότυπο που τροφοδοτείται από πολιτικά κέντρα και αναπαράγεται με μανία από επικοινωνιακά κέντρα, περί

  – πανίσχυρου Πρωθυπουργού που «καθαρίζει» τα πάντα στο πέρασμά του, διότι όλα ήταν «χάλια» μέχρι τον σχηματισμό της Κυβέρνησης αυτής και τώρα η χώρα πορεύεται στο δρόμο του Μνημονίου που είχαν καταγγείλει προηγουμένως.
  – συμπαθούς εταίρου (σ.σ. …εννοεί ΔΗΜΑΡ), ο οποίος απολάβει μιας γενικής ασυλίας γιατί προσφέρει το πρόσχημα της αριστερής, υποτίθεται, συμμετοχής
  – ιστορικού «θύματος», (σ.σ. …εννοεί ΠΑΣΟΚ) που κουβαλάει όλο το βάρος της χώρας στους ώμους του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγκάθι το αντιρατσιστικό στη σύσκεψη των τριών αρχηγών – Πολιτική

 

Συνάντηση Βενιζέλου – Ρουπακιώτη τη Δευτέρα – Πολιτική

‘Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες” – Πολιτική

Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά; – Πολιτική

Βενιζέλος ενώπιον όλων – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε