Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό;

Θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό;

Το ερώτημα είναι υπαρκτό καθώς χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στους επικεφαλής των κινήσεων που συγκροτούν την ΕΛΙΑ έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο «φάντασμα» που κυνηγάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό γιατί όπως υπενθύμισε μετά από παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί.

Κύκλοι μάλιστα της Χαριλάου Τρικούπη θύμιζαν ότι από τις αρχές Μαϊου μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε δηλώσει ότι το νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας όπως έχει διατυπωθεί στη διαβούλευση, δεν περνάει από τη Βουλή.

«Η ανεξέλεγκτη και χωρίς περιορισμούς ιδιωτική εκμετάλλευση δεν είναι αποδεκτή» είχε πει τότε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη να διασφαλίζονται με σαφέστατο τρόπο η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, η ισορροπημένη περιβαλλοντικά και αισθητικά τουριστική ανάπτυξη.

Πάντως σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης για το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής οι εργασίες του οποίου ξεκινούν την Τρίτη 23 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 28 Αυγούστου με τη συμμετοχή βουλευτών τουλάχιστον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν για πρώτη φορά το 2012!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για άρωμα εκλογών από τα νομοσχέδια για τη μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό

Πολλές βελτιώσεις έρχονται στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Φουρτούνες στην κυβέρνηση για τον… αιγιαλό – Πίσω κάνει το Μαξίμου

Διευκρινίσεις για να… σβήσει η “φωτιά” του αιγιαλού – Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε