Πολιτική

“Θα ταπεινωθώ αν αυτό ωφελεί τη χώρα”

Την ανάγκη να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να βγει από την κρίση, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πως τα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, είναι πολλά και δύσκολα.

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος, αρκεί να σωθεί η χώρα.

«Προσωπικά, οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται», τονίζει.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, και τον καλεί να απαντήσει αν «είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής, που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας».

Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως «διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2