Πολιτική

Θλιβερή εικόνα στην Βουλή! – Τρίωρο μπάχαλο με φωνές και σκόπιμες καθυστερήσεις ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT

- Απορρίφθηκαν μετά από ονομαστική ψηφοφορία οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα
- Απόντες ήταν οι κύριοι Κουβέλης και Παπανδρέου
- Κινήσεις τακτικής από κυβέρνηση επαναστατική γυμναστική από την αντιπολίτευση στην Βουλή
- Αρνήθηκε να γίνει ψηφολέκτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα
- Προηγήθηκαν : καυγάς Μεϊμαράκη - Κωνσταντοπούλου - Καταγγελία Τσίπρα ότι έφεραν βουλευτες με ταξί για να ψηφίσουν
- Τρέχοντας μπήκε στην Βουλή ο πρωθυπουργός! - Μεσάνυχτα αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αυτό που γίνεται στην Βουλή τις τελευταίες 3 ώρες πραγματικά δεν περιγράφεται. Από τις 10.00 το πρωί που ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση που θα οδηγούσε στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα του Μνημονίου 3.

Όμως, ακόμα και τώρα, τρείς ώρες μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος για να τοποθετηθούν αφού το πολυνομοσχέδιο πηγαίνει στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος δεν επιτρέπουν να ξεκινήσει η διαδικασία!

Στην αρχή, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση χρόνου και για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να μιλήσουν. 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

Τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως. Όμως, αμφισβητήθηκε έντονα η καταμέτρηση που έγινε και τότε ακολούθησε την λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας!

Η συνεδρίαση διεκόπη για περίπου μια ώρα και ξανάρχισε λίγο μετά τις 12.20.

Από την στιγμή της διακοπής έγινε ένας αγώνας δρόμου για να συγκεντρωθούν οι βουλευτές αφού η Βουλή ήταν μισοάδεια! Μέχρι και ο πρωθυπουργός μπήκε ασθμαίνων στην Βουλή όταν ενημερώθηκε για την εμπλοκή!

Όμως, από την ώρα που ξεκίνησε εκ νεου η διαδικασία άρχισαν και πάλι οι αντιπαραθέσεις!
Κατ’ αρχήν η κα Ζωη Κωνσταντοπούλου που νωρίτερα είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία φάνηκε να την παίρνει πίσω.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά ο κ. Καμμένος, πίσω τους φώναζαν διάφοροι βουλευτές, μετά τους απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ και τελικά μίλησε και ο Μανώλης Γλέζος.

Όταν στις 13.00 ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να γίνει ψηφολέκτης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, εκείνη αρνήθηκε…

Τελικά η ονομαστική ψηφοφορία έγινε και οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περι αντισυνταγματικότητας της διαδικασίας απορρίφθηκαν με 170 ΟΧΙ, 47 ΝΑΙ επι 217 ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης προανήγγειλε ελαστική εφαρμογή των προβλεπομένων ως προς το χρόνο λήξης της συζήτησης (σ.σ. προβλέπεται δεκάωρη συζήτηση στη διαδικασία του κατεπείγοντος).

Είπε ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος είναι μια διαδικασία που δεν ευχαριστεί τη Βουλή, ούτε και την κυβέρνηση, και που δεν τιμά εκείνους που κάνουν κατάχρησή της. Επικαλέστηκε, όμως, την αιτιολογία της κυβέρνησης ότι υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις.

Σχολιάζοντας τις φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα, δήλωσε ότι το προεδρείο δεν εκβιάζεται από τις φωνές.

Στην έναρξη της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε όνειδος τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς χαρακτήρισε κατάπτυστο το νομοσχέδιο.

«Η κυβέρνηση και κάθε βουλευτής που θα ψηφίσει παίρνει την πολιτική ευθύνη για την καταστροφή του λαού- και γι’ αυτό καλούμε τον λαό σε διαρκή ανυπακοή», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «ρημάζει ο τόπος, με ένα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετράνε 154 ως 158 “ναι” στα μέτρα – Ποιοι “σπάνε” την κομματική πειθαρχία

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διαμάχη στη Βουλή ανάμεσα σε Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλο: «Παρακρατικοί στο συλλαλητήριο» – «Αποδείχτηκαν αντιεξουσιαστές»
«Τους αστυνομικούς ποιος τους χτύπησε;» ρώτησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με εκείνη να απαντά ότι δεν είδε κανέναν τραυματία άνδρα της ΕΛΑΣ
Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Εθνική Πινακοθήκη: «Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος άρπαξε βίαια τους πίνακες και τους πέταξε στο δάπεδο» – Εικόνες από την καταστροφή των έργων
Αμετανόητος εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ - «Ξεκρέμασα τέσσερις εικόνες, βέβηλες εικόνες, δυο από αυτές μου ξέφυγαν μόλις πήγα να γυρίσω και έσπασε το τζαμάκι τους»
Εθνική Πινακοθήκη
Μητσοτάκης: «Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και διευκολύνουμε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ»
«Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ιατρική εξέταση
Ελεύθερος ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος μετά τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη – «Ξεκρέμασα τέσσερις βέβηλες εικόνες»
Η πράξη του βουλευτή της Νίκης κρίθηκε πλημμέλημα και θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή ώστε να κινηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας του
Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος έξω από την Εθνική Πινακοθήκη  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ