Πολιτική

Τα … κολλήματα της τρόικας

Η διαπραγμάτευση έχει παγώσει. Εκείνο που εκνευρίζει περισσότερο απ' όλα τους δανειστές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ότι από την αρχή του χρόνου η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. και εκεί σχεδόν αναγκαστικά θα μπουν σε διαπραγμάτευση. Έτσι οι τροικανοί φαίνεται πως πιέζουν βρίσκοντας αφορμές ώστε να αναβάλουν την επί της ουσίας συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ανοιχτό μένει το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας και της ΛΑΡΚΟ που αποτελεί και προϋπόθεση για τη δόση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η τηλεδιάσκεψη της ελληνικής πλευράς με την τρόικα πάει από αναβολή σε αναβολή με υπαιτιότητα της τρόικας.

ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ σχετίζονται άμεσα και με το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Οι τροικανοί απαιτούν απολύσεις εδώ και τώρα χωρίς να δίνουν καμία πίστωση χρόνου παρά το γεγονός ότι η διαθεσιμότητα προχωράει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Χάος χωρίζει την τρόικα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τόσο σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα που εκτιμάται από την Αθήνα στα 500 εκατομμύρια με την τρόικα να λέει πως δεν θα ξεπεράσει τα 300 (αρχικά οι τροϊκανοί έκαναν λόγο για μηδενικό πλεόνασμα), όσο όμως και σε ό,τι αφορά στην ύφεση με την τρόικα αν και έχει εγκαταλείψει την αρχική εκτίμηση του 4,2% στο 4%, δεν δέχεται όμως σε καμία περίπτωση ότι θα κυμανθεί στο 3,5% όπως υπολογίζει η ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις