Πολιτική

Tα “μαζεύει” η κυβέρνηση και ο Μέργος: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι μισθοί … δεν θα μειωθούν

- ΠαρέμβασηΒρούτση ο οποίος δήλωσε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον κατώτατο μισθό
- Το ΠΑΣΟΚ ζητά ουσιαστικά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του ΥΠΟΙΚ
- Με νέες δηλώσεις του ο κ. Μέργος υποστήριξε πως ουδέποτε ζήτησε τη μείωση του κατώτατου
- Σφοδρές αντιδράσεις από όλα τακόμματα της αντιπολίτευσης

Μετά το σάλο και τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου ο οποίος μιλώντας στη γενική συνέλευση Ασφαλιστικών Εταιρειών δήλωσε πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός, ήρθε και η στιγμή και ο ίδιος να αναδιπλωθεί.

Με νέα του δήλωση ο κ. Μέργο υπογραμμίζει πως ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού και σημείωσε πως οι μισθοί στην Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτή η νέα δήλωση βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη που έκανε στη γενική συνέλευση.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΩΣΕ



Όπως τονίζει στη νέα του δήλωση ο κ. Μέργος ανάλυσε το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών, διευκρινίζοντας πως αυτή η προσέγγισή του αποσιωπήθηκε.

Στη συνέχεια ο κ. Μέργος δήλωσε πως παρουσίασε τις προσωπικές του απόψεις ” για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης”.

Πριν από την στροφή 180 μοίρων από τον κ. Μέργο, είχε προηγηθεί συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Απασχόλησης να τρέχουν να διαβεβαιώσουν πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει ξανά τον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο συγκεκριμένο συνέδριο – όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, προφανώς και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε εσπευσμένα και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ο οποίος μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως στην Ελλάδα είναι ούτως η άλλως χαμηλός και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν τίθεται θέμα για τον κατώτατο μισθό.

Στο θέμα παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον κ. Μέργο πως δεν έχει καμία επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων και σημειώνουν πως “αλλιώς δεν εξηγούνται οι σημερινές αναφορές του που δημιουργούν θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, που για τους νέους συρρικνώνεται στα 511”.

Μάλιστα, στην ουσία το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση του κ. Μέργου λέγοντας πως οι δηλώσεις Στουρνάρα μπορεί να τον αδειάζουν αλλά αυτό δεν αρκεί, συνεχίζοντας πώς “θα πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να κατανοήσουν επιτέλους ότι δεν κυβερνούν μόνοι τους και ότι δεν μπορούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απαράδεκτες αντιλήψεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας και Βρούτσης τρέχουν να μαζέψουν την γκάφα Μέργου που δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει υψηλός

Εργασιακός μεσαίωνας – Η εγκύκλιος που τσεκουρώνει μισθούς – αποζημιώσεις – 586 ευρώ ο κατώτατος αλλά όχι για όλους

Όλες οι επώδυνες αλλαγές για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους – Μειώνονται μισθοί, αλλάζει το ωράριο, προς τα κάτω οι αποζημιώσεις!

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας