Κυριακή, 7 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Τετ α τετ Σαμαρά – Λαγκάντ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Τετ α τετ Σαμαρά – Λαγκάντ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντηθεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στην Ουάσινγτον, με βασικό θέμα συζήτησης τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός θα ακούσει τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα του χρέους και θα ενημερώσει από τη δική του πλευρά για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησής του με την Κριστίν Λαγκάρντ, θα βρεθεί η δημοσιονομική πρόοδος και η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων, αλλά και το θέμα του χρηματοδοτικού κενού που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, δεν επιθυμεί να πάρει θέση στο μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, για να μην βρεθεί στο μέσον μιας νέας διένεξης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Τα χρηματοδοτικό κενό και η βιωσιμότητα του χρέους αποτελούν σημεία «αιχμής» στην ατζέντα ΔΝΤ και ΕΕ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα, το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού έως το Eurogroup της 22ας Νοεμβρίου και το ζήτημα του χρέους, ενδεχομένως, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014.

Στη συνάντηση Σαμαρά – Λαγκάρντ θα παρευρεθεί και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Θάνος Κατσάμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Σαμαρά – Λαγκάρντ την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον

Λαγκάρντ: Πολύ σωστά κόψαμε το ελληνικό χέρι!

Le Soir: To ΔΝΤ ταράζει τα νερά και αποκαλύπτει… για το ελληνικό χρέος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε