Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τη Δευτέρα παίρνουμε τη δόση – Γιατί την μπλόκαρε ο Σόιμπλε;

Τη Δευτέρα παίρνουμε τη δόση – Γιατί την μπλόκαρε ο Σόιμπλε;

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ που κανονικά ήταν να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα αναμένεται τελικά να εκταμιευθεί η δόση ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία θα θα έπρεπε να εισρέυσει στα δημόσια ταμεία την Παρασκευή. 

Ειδικότερα, η έγκριση για την εκταμίευση αναμένεται να αναμένεται να  δοθεί σήμερα Τετάρτη, από το Eurogroup Working Group (EWG) και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η καθυστέρηση της δόσης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχαν υλοποιηθεί πέντε από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σόιμπλε: Δεν έχετε εκπληρώσει 5 προαπαιτούμενα

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως και τα 22 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα έχουν εκπληρωθεί με τον Νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Ωστόσο η ΕΕ και ειδικά το Βερολίνο αναμένουν τη ψήφιση του νόμου για να επιβεβαιωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει και τα 22 προαπαιτούμενα.

Εξάλλου με δηλώσεις του χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε έριξε ευθύνες και στην τρόικα για καθυστέρηση της έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η τελική αξιολόγηση της τρόικας θα κατατεθεί προς εξέταση τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου και την ίδια μέρα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Τέλος σημειώνεται ότι εκτός από τα 2,5 δισ. ευρώ του EFSF επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγηθούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ την Κυριακή 28 Ιουλίου αναμλενεται να συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκβιάζει ξανά με τη δόση η Γερμανία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρεμβάσεις στο χρέος από το 2014 – Παράθυρο Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο – Τι είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Bloomberg: Στις 24/7 το Εurogroup θα εγκρίνει την εκταμίευση 2,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

“Ήθελα να καταβληθεί ολόκληρη η δόση στην Ελλάδα”, δήλωσε η αυστριακή ΥΠΟΙΚ

4.200 σε κινητικότητα μέχρι τέλος Ιουλίου – Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μανιτάκη: Δε βρήκα ούτε ένα όνομα για την κινητικότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε