Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Τι απάντησε ο Κεδίκογλου στον Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον Λαζαρίδη

Τι απάντησε ο Κεδίκογλου στον Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον Λαζαρίδη

Στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κατασκεύασε» τη θεωρία των δύο άκρων για μικροκομματικά οφέλη, απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως όταν ο κ. Σαμαράς, «από τις πρώτες εκλογές του 2012, κατήγγειλε στον ελληνικό λαό τη Χρυσή Αυγή, την ωμή βία και τη γλώσσα τού μίσους, ο κ. Τσίπρας σιωπούσε». Και πρόσθεσε ότι σήμερα «αποδεικνύει και πάλι την ανευθυνότητά του».

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «πολιτική της έντασης, που οδηγεί σε φαινόμενα βίας» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να τη συντηρήσει».

Λίγο αργότερα, πάντως, η Κουμουνδούρου κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει τον Χρύσανθο Λαζαρίδη», με ένα σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Λαζαρίδης, «στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, εις εκ των εμπνευστών της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, προέβη σήμερα σε ένα πρωτοφανές ατόπημα».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη θεωρία των δύο άκρων, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Και αναφέρεται ότι «ζήτησε να παρέμβει σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να εξισώσει τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής, με τη χθεσινή παρέμβαση στη Βουλή, της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου».

Η Κουμουνδούρου κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων, που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής».

Και παράλληλα, απευθύνθηκε ξανά στο «δημοκρατικό κόσμο της ΝΔ», καλώντας τον να απομονώσει «νεόκοπα στελέχη και συμβούλους, που με τις εμπνεύσεις τους θέτουν σε κίνδυνο τα θεμέλια της δημοκρατικής ομαλότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Τσίπρας: «έχει ευθύνη ο Σαμαράς για τη θεωρία των δύο άκρων»

Χαμός στην Βουλή: Είστε άθλιοι νεοναζί που βρωμίζετε την αίθουσα του κοινοβουλίου!

Τα κόμματα καταδικάζουν τη δολοφονία του 34χρονου και τη δράση της ΧΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε