Πολιτική

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τους νέους επιχειρηματίες

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες και την πολιτεία, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και περίπου 20 εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι άνθρωποι με ιδέες υπάρχουν, η στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών είναι μια ρεαλιστική στρατηγική, μια οδός εξόδου από την κρίση και χρειάζεται κινητοποίηση για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας.

Νέες ιδέες υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους τοίχο από την πολιτεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειάζεται είναι, το κράτος να χρηματοδοτεί και να χτυπήσει τη γραφειοκρατία ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα. Υποχρέωση της πολιτείας και των υπουργών Ανάπτυξης είναι η διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για να αναλάβουν το ρίσκο και τη νέα ιδέα να την κάνουν επένδυση. Και έτσι θα δημιουργηθεί η υπεραξία που θα αναθερμαίνει την οικονομία», σχολίασε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «αυτό είναι το νέο αίμα, το νέο οξυγόνο στις φλέβες της οικονομίας».

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκη και Αθανάσιος Σκορδάς και ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμηλότοκα δάνεια ως 30.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις στα νησιά

Αlpha Bank: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων


Το 30% των ιδιωτικών επιχειρήσεων έκανε μειώσεις μισθών έως και 10,9%

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ