Παρασκευή, 5 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τι συμβαίνει ακριβώς μεταξύ Μεϊμαράκη και Μαξίμου;

Τι συμβαίνει ακριβώς μεταξύ Μεϊμαράκη και Μαξίμου;

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει στο δίπολο Μαξίμου – Βουλή, καθώς για δεύτερη ημέρα ο Ευάγγελος Μειμαράκης αμφισβητεί τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά και επιμένει πως εφ όσον συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια – δεν υπάρχει περίπτωση να συναρθροιστούν οι υπογραφές, καθώς οι ξεχωριστές προτάσεις δεν έχουν κοινό διακύβευμα, διαμηνύει η κυβέρνηση….

Ρηγματώσεις στη στρατηγική της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο της “μικρής ΔΕΗ” προκαλούν οι προσωπικές απόψεις του προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μειμαράκη, ο οποίος όχι μόνον δεν αποθαρρύνθηκε από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας ότι δε συμμέριζεται τις απόψεις του, αλλά επανήλθε και χθες αυτοβούλως υποστηρίζοντας κατ ουσίαν το σκεπτικό, που αρχικώς είχε εκθέσει, ότι εφ όσον συγκεντρωθούν 120 υπογραφές, και γνωμοδοτήσει θετικά το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, γιατί, όπως είπε, “η κυβέρνηση δεν πρέπει να σέρνεται μέχρι τον Οκτώβριο και ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με τη ΔΕΗ”.

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης, επαναβεβαίωσε και χθες τη διάσταση απόψεων με το Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι: “Δεν παίρνω τίποτα πίσω από όσα είπα χθες, δε θεωρώ ότι με άδειασε κανείς ούτε πρέπει να ανασκευάσω κάτι, άλλωστε δεν έχω πει ποτέ ότι εάν δεν αλλάξει ένα άρθρο δεν ψηφίζω ένα νομοσχέδιο”. Ο ίδιος, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν είναι σε καμία περίπτωση αντάρτης και πως η τελική απόφαση εναπόκειται στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Χθες το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε προς άρση οιασδήποτε παρεξήγησης να “επισημοποιήσει” την κόντρα του με τον Μειμαράκη “επιστρατεύοντας” την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη

Μολονότι, τη Δευτέρα η κυβέρνηση επέλεξε να μη σηκώσει τους τόνους – μάλιστα υπήρχαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που επιχειρούσαν αν και δε συμφωνούσαν να δικαιολογήσουν το σκεπτικό Μειμαράκη – χθες το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε προς άρση οιασδήποτε παρεξήγησης να “επισημοποιήσει” την κόντρα του με τον Μειμαράκη “επιστρατεύοντας” την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε δήλωση της επέμεινε πως η κυβέρνηση δεν βλέπει τον τρόπο, πως μπορούν να αθροιστούν οι υπογραφές από διαφορετικές προτάσεις, που δεν έχουν κοινό διακύβευμα, ως εκ τούτου “κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα”.

Ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να μην παρεμβαίνει στην κόντρα Μειμαράκη – Μαξίμου και αρκείται να παραπέμπει στη θέση Βενιζέλου περί “ενιαίας και ταυτόσημης πρότασης, που πρέπει να συγκεντρώσει 120 υπογραφές”, άποψη, που απηχεί και τις διαθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου αποδοκιμάζουν την δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του κόμματος, Μιχάλη Κασσή, ότι πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στενεύουν τα περιθώρια για το Μαξίμου – Οι 15 ανεξάρτητοι βουλευτές ζητούν και εκείνοι δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Πολιτικό θρίλερ! Έτοιμος να συγκαλέσει την Ολομέλεια ο Μεϊμαράκης – Αρνείται το Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ: Εχουμε μαζί μας 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα

Ανοιχτή ρήξη Μεϊμαράκη – Μαξίμου για τους 120 και το δημοψήφισμα της “μικρής ΔΕΗ” – «Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν πρέπει σέρνεται η κυβέρνηση»

«Βραχυκύκλωσε» το Μαξίμου από την πρόταση Μεϊμαράκη – Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής στη μάχη για… δημοψήφισμα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε