Πολιτική

Τηλεφώνημα Κουβέλη σε Σαμαρά: “Διαπραγματεύσου το χαράτσι με την τρόικα”

Με αφορμή τη φημολογία για επέκταση του χαρατσίου στα ακίνητα για ακόμα μία χρονιά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης πήρε στο τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ραντεβού του την Τρίτη με τους επικεφαλής της τρόικας το οποίο ακόμα δεν έχει καθοριστεί επίσημα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει ξεκάθαρα στην τρόικα πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν άλλα μέτρα, ενώ τον κάλεσε να διαπραγματευτεί σκληρά για το χαράτσι και να μην επεκταθεί αυτό και τη νέα χρονιά, το 2013 δηλαδή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε προς τον Αντώνη Σαμαρά πως το λεγόμενο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα πρέπει να ενσωματωθεί μέσα σε έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

Επίσης ο κ. Κουβέλης τάχθηκε για πολλοστή φορά κατά οποιασδήποτε απόλυσης στο Δημόσιο, αλλά και υπέρ της αύξησης των δόσεων για όσους χρωστούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός του απάντησε πως όλα αυτά τα θέματα θα είναι τα βασικά σημεία συζήτησης με την τρόικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουβέλης: Η ελληνική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της, δεν αντέχει άλλα μέτρα

Απολύσεις στο Δημόσιο: ΔΗΜΑΡ: Οι επίορκοι έπρεπε να είχαν φύγει χθες

Κουβέλης: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ρήγμα στην κυβέρνηση! ΔΗΜΑΡ: Ακραία επιλογή η επίταξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο Άγιο Όρος τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η επίσκεψη «κλείδωσε» σε συνάντηση με μέλη της Αθωνικής Πολιτείας
Τα ζητήματα που απασχολούν την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με μέλη της Αθωνικής Πολιτείας στο Μαξίμου
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με επιτροπή του Αγίου Όρους 2
Νίκος Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Βλέπω deal Μητσοτάκη και Καραμανλή – Εσωκομματικό παζάρι η κατηγορία του»
«Είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία», είπε ακόμη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός
O Νίκος Ανδρουλάκης
Κοινή δήλωση 80 κρατών και της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων – Γεραπετρίτης: «Δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση»
Ο υπουργός Εξωτερικών απεύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπόλεμα μέρη «να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε κάθε περίσταση, καθώς και όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτό γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
«Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δίκη της υπόθεσης Novartis
«Σε εκείνη την περίοδο αυτά που κατήγγειλαν οι ψευδομάρτυρες ήταν αδιανόητα», τόνισε ο πρώην Υπουργός Υγείας για την Αικατερίνη Κελέση και τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη
Ανδρέας Λοβέρδος / 7
Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο - Οι Τούρκοι φίλοι μας να βγάλουν το casus belli από το τραπέζι
«Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» - «Το Ισραήλ να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
119