Ένα στέλεχος μιας εταιρείας από εκείνες που διεκδίκησαν μία άδεια στο τηλεοπτικό τοπίο εξιστορεί την εμπειρία του από τη μαραθώνια διαδικασία και περιγράφει τις όχι και τόσο καλές συνθήκες που έζησαν για περισσότερες από 66 ώρες.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα Το Έθνος της Κυριακής δηλώνει πως όταν τους είπαν πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε και μπορούσαν να φύγουν από το κτίριο της ΓΓΕΕ ήταν σαν να γινόταν μία σύγχρονη έξοδος του Μεσολογγίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περιγράφει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα πως “από τον στρατό είχα να νιώσω τόσο κουρασμένος και τόσο βρώμικος. Αφού κάποια στιγμή σκέφτηκα πως οι εμπνευστές αυτού του τύπου διαγωνισμού είχαν προβλέψει εξαρχής και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των συμμετεχόντων για να αποπροσανατολίσουν τους συμμετέχοντες.
Έζησαν όπως αναφέρει σε ένα γραφείο 40-50τμ που είχε μετατραπεί σε δωμάτιο και εκεί συνυπήρχαν επί τρία μερόνυχτα έξι άτομα, άντρες και γυναίκες και με κλειστά παράθυρα διαρκώς. Μάλιστα, σημειώνει πως δεν υπήρχε πρόνοια για τη συνύπαρξη και γυναικών.
Για τις τουαλέτες περιγράφει μία άθλια εικόνα, λέγοντας πως δεν πρέπει να είχαν καθαριστεί τις ημέρες πριν το διαγωνισμό και θύμιζε τουαλέτα πλοίου της άγονης γραμμής, με τα χαρτιά υγείας να γεμίζουν τον χώρο της τουαλέτας. Σημειώνει μάλιστα με γλαφυρό τρόπο πως παρά τις άθλιες συνθήκες στην τουαλέτα, κάποιοι ζητούσαν να πάνε εκεί για να ανοίξουν το παράθυρο και να πάρουν λίγο καθαρό αέρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όσον αφορά στο φαγητό κάνει λόγο για φαγητό της κακιάς ώρας και δεν υπήρχε καμία σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί σολομών. Όπως είπε, οι προμήθειες είχαν γίνει για δύο ημέρες και ζέσταιναν το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το μπιφτέκι που έτρωγαν “φονικό όπλο”.
Σημείωσε χαρακτηριστικά πως καλό φαγητό έφαγαν μόνο την τρίτη ημέρα γιατί παρήγγειλαν απέξω, καθώς οι διοργανωτές του διαγωνισμού δεν είχαν προβλέψει πως η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει τρεις ημέρες.
Τελειώνοντας την περιγραφή του, δήλωσε πως ένιωσε σαν να δημιούργησαν ένα hot spot για υποψήφιους καναλάρχες που διεκδικούν κι αυτοί μια άδεια όχι παραμονής, αλλά άδεια τηλεοπτικού καναλιού.