Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Την επόμενη βδομάδα καταργούνται 2.000 οργανικές θέσεις στο Δημόσιο με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για κατάργηση περίπου 2.000 οργανικών θέσεων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξάλλου τόνισε πως “η λίστα με τη διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη στην ώρα της”.

Την ερχόμενη εβδομάδα τα σπουδαία, καθώς θα δημοσιοποιηθούν και «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».

2.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πάντως, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

H συνεδρίαση διήρκεσε περίπου 3 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έτοιμη στην ώρα της η λίστα για τη διαθεσιμότητα” – Μπήκε… σφραγίδα για τους 12.500

Α. Γεωργιάδης: Σε 15 μέρες θα ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα – Τι είπε για ΕΟΠΥΥ

Λουκέτα παντού βάζει στο Δημόσιο η διαθεσιμότητα

Σήμερα η οριστική απόφαση για 2.000 διαθεσιμότητες – Το χρονοδιάγραμμα των απολύσεων στο Δημόσιο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε