Πολιτική

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πειραιά ανακοίνωσε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Πρέπει να βάλουμε την πόλη μας στην πρώτη ταχύτητα και να της δώσουμε την υπεραξία που έχει, καθώς ο Πειραιάς είναι ναυτιλία, πολιτισμός, εμπόριο και παράδοση, δήλωσε το απόγευμα στον ΟΛΠ, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε μια μεγάλη συγκέντρωση, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο, έκανε απολογισμό του έργου του και γνωστοποίησε τους βασικούς του στόχους.

Ο κ.Μιχαλολιάκος είπε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιτεύχθηκαν σημαντικοί στόχοι όπως η καθαριότητα του Πειραιά, η απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ αλλά και ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου σε βάθος δεκαπενταετίας.

Ανέφερε ότι πλέον οι εργαζόμενοι όπως και όσοι έχουν οικονομικές σχέσεις με τον δήμο πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ επεσήμανε ότι πλέον κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος και ότι ο δήμος έχει στηρίξει με κάθε τρόπο τους αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Μίλησε επίσης για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας κάνοντας λόγο για κτίρια-φαντάσματα. Ενδεικτικά για τη Ράλλειο είπε πως εκεί ή θα γίνουν τα δικαστήρια του Πειραιά, «όπως έχουμε προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ή θα την γκρεμίσουμε και θα δημιουργήσουμε πλατεία» και για τον Πύργο ότι ήδη έχει γίνει διαγωνισμός και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δημοπράτησή του.

Για το λιμάνι τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και ότι σύντομα θα παραδοθούν στο δήμο περιοχές και κτίρια που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δράσεις, ώστε να αξιοποιηθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι για πρώτη φορά θα δοθούν στην πόλη ανταποδοτικά τέλη περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που οφείλονται.

Για το «αύριο» στον Πειραιά είπε πως τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα γίνουν στην πόλη έργα που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ και μιλώντας για το μετρό και το τραμ είπε ότι αυτά τα μέσα σταθερής τροχιάς θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό και θα τονώσουν την αγορά κάνοντας τον Πειραιά πιο ελκυστικό.

Μίλησε επίσης για αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ με τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και σύγχρονου παιδότοπου και αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Σταθμού και της λεωφόρου που θα οδηγεί στο λιμάνι καθώς και στην ανάπλαση της Πειραιώς σε συνεργασία με τους όμορους δήμους μέχρι το λιμάνι και από το Μοσχάτο μέχρι το Μικρολίμανο.

Δήλωσε επίσης ότι ξεκινά η δημιουργία ποδηλατοδρομίου παράλληλα με τις γραμμές του τρένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάρτο αλλιώς! Έβαλαν ανάποδα τις ταμπέλες στον Πειραιά

Μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά – Συνδικαλιστές ψάχνουν για απλήρωτους ναυτικούς

“Go! Piraeus” η νέα εφαρμογή για κινητά από τον Εμπορικό Σύλλογο

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ