Πολιτική

“Τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμώντας την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ;”

«Ας πει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, πολεμώντας την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ…» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, δίνοντας απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επ’ αυτού, έφερε παράδειγμα την COSCO και την επένδυση Χρυσού, στις Σκουριές της Χαλκιδικής αλλά και την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

«Και επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα -ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές- τώρα πια και σε ανοησίες» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012 ήταν 505 εκατ. ευρώ και άρα το ποσό των κερδών, το οποίο αντιστοιχεί στο 34% που ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο θα πωληθεί, είναι 171,7 εκατ. ευρώ.

«Ας περιμένουν, λοιπόν, να δουν το τελικό ποσό στο οποίο θα ανέλθει το τίμημα για το 34% του ΟΠΑΠ. Δεν θα είναι ούτε διπλάσιο ούτε τριπλάσιο. Θα είναι παραπάνω και μάλιστα σε εποχές βαθειάς κρίσης. Και δεν υπολογίζει καν το φόρο επί των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ, που θεσπίστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και θα εξακολουθήσει να εισπράττεται από το κράτος, τα επόμενα χρόνια. Ο φόρος αυτός, ήδη, απέφερε 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013! Ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, που εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία. Ο μόνος που τελικά αντιδρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Αλλά δεν θα του περάσει, ούτε αυτή τη φορά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: “Στημένη” η διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΑΠ: “Τουλάχιστον 3,5 δισ. η αξία του με βάση την κερδοφορία πενταετίας”

ΥΠΟΙΚ: “Στον κόσμο του ο ΣΥΡΙΖΑ. Κερδισμένο το Δημόσιο από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ”

Την Πέμπτη ο ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το φιάσκο του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και η αποτυχία του «επιτελικού» κράτους Μητσοτάκη για το πόρισμα της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι βρίσκονται και πάλι μπροστά σε μία νέα κίνηση της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από την υπόθεση των Τεμπών δημιουργώντας με όσα λέγονται και γίνονται σύγχυση στους πολίτες
Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Χαριλάου Τρικούπη
Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΔΟΑΣΑΑΠ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής