Πολιτική

Το 55,5% των πολιτών δε θέλει εκλογές – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώσατε… Χ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις

- Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία 
- Υψηλό και το ποσοστο όσων θέλουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες
- "Χ" Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δυο νέες δημοσκοπήσεις
- Η μια δίνει προβάδισμα στη ΝΔ και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ
- Σταθερά τρίτη η Χρυσή Αυγή

Την ώρα που η τρόικα ζητάει νέα μέτρα, η χώρα βουλιάζει στην κρίση και η αντιπολίτευση ζητάει εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το Τύπος της Κυριακής, το 55,5% ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,6%.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

Το 49,2% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2% ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία.

Οριακή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO

Την ίδια ώρα Την ίδια ώρα, σε έρευνα που έκανε η εταιρεία ALCO για για την εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακή πρωτιά 0,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,3% έναντι 24,8% της ΝΔ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,9%, το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, οι ΑΝΕΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4,7%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,9% και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου 1,2%.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 34% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 27%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζάκρη: Το Μάιο, ο Σαμαράς θα παραδώσει σε αριστερή κυβέρνηση!

Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Καγκελαρία καλεί Σαμαρά: Συνάντηση με την ‘Ανγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο – Γιατί την θεωρεί κρίσιμη η ελληνική πλευρά

Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ