Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το ΠΑΣΟΚ βάζει επικίνδυνα ψηλά τον πήχη για τις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ βάζει επικίνδυνα ψηλά τον πήχη για τις Ευρωεκλογές

Κόντρα στις -μέχρι τώρα- δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ θέτει ψηλά τον πήχη για τις εκλογές, κάτι που μπορεί να αποτελέσει “βόμβα” για την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Κουμουτσάκος, το μέτρο σύγκρισης θα είναι το 12,28% που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, την ώρα που ο δημοσκοπήσεις δείχνουν 5%-6%.

Αυτή η δήλωση θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως σπασμωδική κίνηση, δεδομένου ότι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν μένει απολύτως ανεπηρέαστο από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση έχει δημιουργήσει και το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος “Ελιά ή βουλευτικές εκλογές”.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος επισήμανε ότι: “Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα” και ότι “δεν μπορεί η δημοκρατία και ο ελληνικός λαός να λειτουργούν μέσα από απειλές για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας”.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο το ΠΑΣΟΚ να αγγίξει το 12%, το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει πράξη αυτό που είπε, οδηγώντας τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Ένα ερώτημα που προκαλεί ήδη αβεβαιότητα και πολιτική αστάθεια στη δικομματική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρηγοράκος: Ψηφίστε Ελιά για να μη γίνει η Ελλάδα Ουκρανία!

Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση

Λοβέρδος: Ταυτίζομαι με το δίλημμα «Ελιά ή εκλογές»

Κωνσταντινόπουλος: Ή Ελιά ή… φεύγουμε! Δεν υπάρχει επιστροφή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε